Bakan Şimşek’ten Asgari Ücret kararı! Yeni yıla gerek kalmadı: Yüzde 65 enflasyon ile… En az 15 bin 700 TL…

Milyonlarca çalışanın uzun süredir beklediği tablo sonunda belli oluyor. Bakan Mehmet Şimşek'in işaret ettiği enflasyon hedefli zam açıklaması Orta Vadeli Programın %65'lik enflasyon verisi üzerinden değerlendirildi.

Bakan Şimşek’ten Asgari Ücret kararı! Yeni yıla gerek kalmadı: Yüzde 65 enflasyon ile… En az 15 bin 700 TL…

Orta Vadeli Program Türkiye'nin 3 yıllık ekonomi politikasını belirliyor. Geçtiğimiz günlerde paylaşılan OVP yıl sonu enflasyon verisi doğrultusunda yeni yıl asgari ücret rakamına yönelik ipuçları oluşuyor.

OVP enflasyon verisi %65 olarak paylaşıldı. Bu veri doğrultusunda artış yaşanması beklenen asgari ücret tutarının 15.700 TL seviyesine ulaştığı ifade ediliyor.

Ağustos ayında açıklanan toplu sözleşme süreci sona erdi ve memur maaşlarının 2024 yılını etkileyecek ilk 6 ayı için %15 oranı paylaşıldı. Yeni asgari ücret memur zammı üzerinden düşünüldüğünde yeni yıl asgari ücretin 17.000 TL olması bekleniyor.

ENFLASYON HEDEFLİ ASGARİ ÜCRET SİSTEMİ GELİYOR!

paraaaa-2.jpg

2024 asgari ücret güncel rakamı Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu doğrultusunda belli olacak. 6 aylık enflasyon üzerinden yapılacak hesaplama ile belirlenecek yeni asgari ücret rakamı için Bakan Mehmet Şimşek'in sözleri de büyük önem taşıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde bir canlı yayına konuk oldu. Canlı yayın programı sırasında “Maaş zamları bundan sonra hedef enflasyona göre yapılacaktır” açıklamasında bulundu. Bu açıklamanın ardından Orta Vadeli Programın yayınlanmasıyla birlikte enflasyon bazlı bir asgari ücret zammı ne kadar olur? hesaplaması konuşulmaya başlandı.

%65 ENFLASYON İLE YENİ YIL ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLUYOR?

2023 Ocak ayında asgari ücret zammı ile birlikte net asgari ücret 8 bin 506 TL 80 kuruş oldu. Temmuz ayında yapılan iyileştirme ile zam talebi değerlendirildi ve asgari ücret 11 bin 402,32 TL'ye yükseldi. Yapılan hesaplamalarla aylık brüt bedeli 13 bin 414,50 TL'ye denk geliyor. OVP verilerinde belirtilen enflasyon rakamı üzerinden zam yapılırsa yeni yıl asgari ücret tutarı 15 bin 700 TL oluyor.