Bakanlıktan talimat: Her emekli için zam hesabı ayrı yapılacak! Artık 7.500 TL altı maaş alanlar…

17 milyon emeklinin heyecanla beklediği maaş zammına yönelik formüller belirginleşmeye başlıyor. Emekli zammı için bakanlıktan kritik bir açıklama geldi.

Bakanlıktan talimat: Her emekli için zam hesabı ayrı yapılacak! Artık 7.500 TL altı maaş alanlar…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı 1 Ekim tarihi öncesi kritik bir açıklamada bulundu. Cevdet Yılmaz Bakan Mehmet Şimşek'in ifadelerinde kullandığı hedef enflasyona göre artış formülüne yönelik uygulanabilecek yeniliğe dair bir ipucu paylaştı.

Emekliler seyyanen artış ve refah payı beklerken Cevdet Yılmaz “asgari emekli aylığı alanlar ve işçi emeklileri” diyerek farklı bir ayrım ortaya koydu. Emekli ile ilgili çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Düşük maaş alan emeklileri destekleyecek maaş zammı 1 Ekim'de gelir mi? sorusu gündemde sıcaklığını koruyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞINA İYİLEŞTİRME!

emekliler-yasam-mucadelesi-veriyor-2939355-1644431558.jpg

Ek zam gelir mi? sorusu henüz yanıt bulmadı. 1 Ekim tarihinde mecliste görüşülmeye başlanacak emeklilik maaş zammı ile milyonlarca emeklinin kaderi belli olacak. Bakan Mehmet Şimşek “Cumhurbaşkanından talimatı aldık ve çalışmalara başladık” diyerek kritik bir veri paylaştı. Cumhurbaşkanının ifadesine göre en düşük emekli aylığı alan kesim öncelikli olarak yeni yıl için uygulanacak iyileştirmeden faydalanmış olacak.

1 EKİMDE EK ZAM ALACAK İŞTE O KESİM!

Kritik açıklamayı ise SGK Uzmanı Murat Ballı şu sözlerle paylaştı: “2023 Nisan ayında en düşük emekli maaşı 5.500 TL iken 7.500 TL olmuştu. 7.500 üzerindeki maaşlarda herhangi bir artış yapılmamıştı. 7.500'den belki 10.000 TL'ye Ekim ayı itibariyle bir yükseliş bekliyorum ancak sonrasında Ocak ayında zaten bütün maaşlara bütün emekli maaşlarına normal zam yapılacak.”