Bankalarda şaşırtan değişiklik: Sınır değişti! Kendi paranızı vezneden çekemeyebilirsiniz!

Bankalar kısa bir süre önce yeni bir kararı uygulamaya koyarak para çekme limitinde değişikliğe gittiler. Bu, bankacılık sektöründe yeni bir dönemin başlangıcına işaret ediyor. İşte detaylar.

Bankalarda şaşırtan değişiklik: Sınır değişti! Kendi paranızı vezneden çekemeyebilirsiniz!

Bankalarda çeşitli düzenlemeler yapılırken, özellikle bir düzenleme bankada parası olan bireylerin dikkatini çekti. Para çekme limiti değişti. Şubeden eliniz boş dönmemek için ATM'yi kontrol edin.

Nakit mevduatı olanlar için yapılan açıklamada hem şubelerden hem de ATM'lerden para çekme limitlerinin değiştirildiği ifade edildi. Bu değişiklik, özellikle daha önce 5 bin TL'ye kadar izin verilen tutarın düşürüldüğü durumlarda tepkilere yol açmıştı. Gelin bu yeni değişikliğe ve bunu hayata geçiren bankalara göz atalım.

VEZNEDEN ELİ BOŞ DÖNEBİLİRSİNİZ

8772.jpg

Ziraat Bankası (E) Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank (E) Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Profesör Dr. Şenol Babuşçu konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, bankaların son dönemde para çekme, para yatırma, fatura ödeme ve EFT gibi bazı işlemleri banka şubelerinden uzaklaştırma yönünde attıkları adımlara dikkat çekti. Birçok banka uzun süredir müşterilerini belirli bir tutarın altındaki nakit işlemleri için ATM'leri kullanmaya teşvik ederken, bazı bankalar artık 10.000 TL'nin altındaki gişe işlemlerini tamamen yasakladı.

Bazı bankalar daha önce şubelerden para çekme ve yatırma işlemlerine 10 bin TL ve üzeri tutarlarla sınırlama getirirken, birçok bankanın yeni politikalarında bu sınırı 20.000 TL'ye çıkardığı görülmüştür. Sonuç olarak, müşteriler artık 20.000 TL'nin altındaki işlemler için ATM'lerden para çekmek ve yatırmak zorunda kalmaktadır. Bu durum, emekliler, okuma yazma bilmeyenler ve teknoloji ile mücadele edenler gibi belirli gruplar için zorluklara yol açmıştır.

ATM’DEN NE KADAR PARA ÇEKİLEBİLİYOR?

Ziraat Bankası ATM'sinden günlük para çekme limiti 5 bin TL olarak belirlenirken, İş Bankası da aynı limiti uyguluyor. Ancak bu limitin farklı bankalar arasında değişiklik gösterebileceğini unutmamak gerekir. Şu anda bu rakamın artırılması yönünde bir talep var ve herhangi bir güncelleme yapılıp yapılmayacağı yakından takip edilecek.