Bayram öncesi altın fiyatları! İbre yukarı yöneldi işte çeyrek ve gram altın fiyatları

Kurban Bayramı yaklaşırken altın fiyatlarındaki son durum da vatandaşların yakın takibinde. Bayram öncesinde altın fiyatlarını takip eden vatandaşlar çeyrek altın ve gram altındaki güncel durumu araştırıyor.

Bayram öncesi altın fiyatları! İbre yukarı yöneldi işte çeyrek ve gram altın fiyatları

Kurban Bayramı’na sadece 1 gün kaldı. 15 Haziran 2024 Cumartesi günü Kurban Bayramı Arifesi ve ertesi günü bayramın birinci günü. Bayram yaklaşırken altın piyasasındaki son durum da araştırılıyor. Altındaki güncel durum merak edilirken altın fiyatları düşüşte mi, yükselişte mi sorusuna yanıt aranıyor. Altının gramı yeni güne yükselişle başladı. Gram altında dün ise ons fiyatındaki düşüşe paralel azalma görülmüştü. Gram altın yeni güne 2 bin 420 lira seviyelerinde başlangıç yaptı.

ALTINDA BAYRAM ÖNCESİ YÜKSELİŞ

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar sürüyor. Bir düşen bir yüksele fiyat aralıklarıyla vatandaşın takibinde olan altın fiyatlarının bayram öncesindeki durumu da yakından takip ediliyor. Gram altın yeni güne yükselişle başlangıç yaptı. Gram altında dün ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak azalma görülmüş ve altının gram fiyatı dün günü bir önceki kapanışın yüzde 0,8 altında 2 bin 393 liradan tamamlamıştı. 14 Haziran 2024 Cuma günü ise güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı sabah saatlerinden itibaren önceki kapanışının 1,1 üzerinde gözlemleniyor ve 2 bin 420 lira seviyelerinde bulunuyor.

bayram-oncesi-altin-fiyatlari-ibre-yukari-yoneldi-iste-ceyrek-ve-gram-altin-fiyatlari-001.jpg

ÇEYREK ALTINDA SON DURUM

Yeni günde sabahın ilk saatlerinde yükselişiyle dikkat çeken altın fiyatlarında çeyrek altındaki son durum da merak ediliyor. Çeyrek altın da sabahın ilk saatlerinde 3 bin 980 lira seviyesini gördü. Cumhuriyet altını da günün ilk saatlerinde 15 bin 870 liradan satışa çıktı. Ons altın ise günü yüzde 0,9 değer kaybıyla 2 bin 304 dolardan kapatmıştı. Yeni günde ons altın önceki kapanışının yüzde 0,3 üzerine çıktı ve 2 bin 311 dolardan alıcısını bulmaya başladı. ABD’nin TÜFE ve ÜFE verilerinin piyasa tahminlerinin altında kalması gözleri yeniden altın fiyatlarına çevirmiş ve ons altındaki son fürum yakından takip edilmeye başlanmıştı. Enflasyonun yavaşlamasına karşılık FED’in şahin duruşunu koruması ise risk algısının güçlü kalmasına sebep oldu.