Bayram Öncesi Emeklilere ve İşçilere Büyük Jest! Çifte Bayram Ettirecek İkramiye

Emekli ve işçilere Nisan Ayında çifte bayram. Milyonlara ödeme müjdesi geldi.

Bayram Öncesi Emeklilere ve İşçilere Büyük Jest! Çifte Bayram Ettirecek İkramiye

Bayram Öncesi Emeklilere ve İşçilere Büyük Jest! Çifte Bayram Ettirecek İkramiye!

Ramazan bayramına doğru geri sayım devam ederken milyonlara ödeme müjdesi geldi. Özellikle emekli ve işçiler bu karara çok sevinecek. Ramazan Bayramı öncesi sadece emekli ve dul ve yetimler değil aynı zamanda işçilerde bayram ikramiyesi ödemesi alacak. Bayram ikramiyesi ödemesi ile ilgili yeni gelişmeler netleşti. Ödeme tarihleri belli olurken emeklinin ödemeleri tamamlandı. Kamu işçisi için de ödemeler devam ediyor. Peki kamu işçileri ne kadar ikramiye alacak? Kamu işçisi ilave ediliyor ödemesi ne zaman yatacak 2024?

Nisan ayında milyonlarca emekli, dul ve yetime müjdeli haber geldi. Ramazan Bayramı ikramiyeleri, 2-5 Nisan tarihleri arasında emekliler, dul ve yetimlere ödenecek. Aynı hafta içinde kamu sektöründe çalışan 700 bin işçi de ödemelerini alacak. Kamu işçilerine, 5 Nisan günü 13 günlük ikramiye (ilave tediye) ödenmesi planlanıyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMELERİ

Bayram ikramiyesi, dosya bazında ödeniyor. Her dosya için 3 bin lira ödeme yapılacak. Emeklilere Ramazan Bayramı için 3 bin lira ikramiye yatırılacak. Dul ve yetimler, sürekli iş göremezlik ödeneği alanlar, aldıkları aylık oranına göre bu ödemeden faydalanacak. Yüzde 75 aylık oranı olanlara 2 bin 250 lira, yüzde 50 olanlara bin 500 lira, yüzde 25 olanlara 750 lira ödenecek. İki aylık birden alanlara, en yüksek ödeme imkanı sunan dosya üzerinden ikramiye verilecek.

bayram-oncesi-emeklilere-ve-iscilere-buyuk-jest-cifte-bayram-ettirecek-ikramiye-1.jpg

KAMU İŞÇİLERİNİN İKRAMİYE TUTARI

Kamu işçilerinin alacağı ikramiye tutarı, maaşlarına göre değişiklik gösterecek. Geçen yıl yapılan toplu sözleşme ile işçilerin en düşük ücreti brüt 15 bin lira olarak belirlenmiş, ilk 6 ay için yüzde 45, ikinci 6 ay için yüzde 15, üçüncü ve dördüncü 6 aylar için yüzde 10 zam ve enflasyon farkı kararlaştırılmıştı. En düşük brüt ücret, üçüncü 6 ayda yüzde 32.57 artışla 33 bin 159 liraya yükseldi. Bu durumda, işçinin 5 Nisan'da alacağı 13 günlük ikramiye tutarı brüt 14 bin 368, net 10 bin 272 lira olacak. Maaş arttıkça, alınacak tutar da yükselecek.