Bayramdan önce 1300 TL yardım parası yatacak! Kurban Bayramı MÜJDESİ erken geldi

Ramazan Bayramı’nı geride bırakırken yaklaşan Kurban Bayramı’na doğru artan masrafları kara kara düşünenleri rahatlatan destek açıklamaları gelmeye devam ediyor. Bayram yardımı niteliğinde 1300 TL ödeme yapılacak.

Bayramdan önce 1300 TL yardım parası yatacak! Kurban Bayramı MÜJDESİ erken geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere yönelik sosyal destek ödemelerine devam ediyor. Bakanlığın dar gelirli aileleri bir nebze olsun rahatlatan destek ödemeleri ihtiyaç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Bakanlık, bu destek ödemeleri kapsamında bayram yardımı niteliğinde 1300 TL destek ödemesi yapacak. Kurban Bayramı yaklaşırken artan masraflar, bayram alışverişi ve diğer giderleri düşünenler bu destek ödemesinin detaylarını merak ediyor.

1300 TL DESTEK ÖDEMESİ YAPILIYOR

İhtiyaç sahibi, dar gelirli ailelere yönelik destek ödemeleri devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardımlarını sürdürüyor. Dar gelirli, ihtiyaç sahibi ailelerin ekonomik sıkıntılarını bir nebze olsun çözmek amacıyla yapılan destek ödemeleri kapsamında çocuklu ailelere de maddi destek sağlanıyor. Bu kapsamda Bakanlık, doğum yardımı olarak adlandırılan destek ödemesini çocuk sahibi ailelere sağlıyor. Bu kapsamda 3 çocuklu bir aileye toplamda 1300 TL’ye kadar destek ödemesi sağlanıyor.

bayramdan-once-1300-tl-yardim-parasi-yatacak-kurban-bayrami-mujdesi-erken-geldi-002.jpg

BAYRAMDAN ÖNCE HESAPLARDA OLACAK

Bakanlığın dar gelirli ailelere yönelik sunduğu maddi destek kapsamında doğum yardımı ödemeleri de hak sahiplerinin hesaplarına yatıyor. Gerekli olan şartları sağlayan hak sahiplerine bu ödemeler gerçekleştiriliyor. Bu destek ödemesini almaya hak kazanan vatandaşlar maddi anlamda bir nebze olsun rahatlıyor. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bu destek ödemesinin ne zaman hesaplara yatırılacağı da merak ediliyor. Destek ödemesinin hak sahiplerinin hesaplarına bayramdan önce yatırılması bekleniyor. Bu ödeme ile ihtiyaç sahibi olan ailelere bayram yardımı niteliğinde de destek ödemesi yapılmış olacak. Bu destek ödemeleri çocuk başına göre belirlenmektedir.

bayramdan-once-1300-tl-yardim-parasi-yatacak-kurban-bayrami-mujdesi-erken-geldi-001.jpg

Çocuk başına yapılan destek ödemesi tutarları şu şekilde;

- Birinci çocuk için: 300 TL

- İkinci çocuk için: 400 TL

- Üçüncü ve sonraki çocuklar için: 600 TL Buna göre üç çocuklu bir aileye toplamda 1300 TL sosyal yardım ödemesi yapılmış olacak. Bu destek ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor aynı zamanda da en yakın PTT şubesinden de alınabiliyor.