Boğaz geçiş ücretine ZAM! Bakan Uraloğlu açıkladı işte güncel rakam

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan gelen açıklamada zam duyurusu yer aldı. Bakan Uraloğlu, boğaz geçiş ücretinin zamlandığını duyurdu. Bakan Uraloğlu’nun bu açıklamasının ardından detaylar araştırılmaya başlandı.

Boğaz geçiş ücretine ZAM! Bakan Uraloğlu açıkladı işte güncel rakam

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son dakika zam duyurusunu yaptı. Bakan Uraloğlu’nun zam açıklamasıyla birlikte zam detayları araştırılmaya başlandı. Yapılan açıklamaya göre, Türk Boğazları’ndan uğraksız geçiş yapan gemiler için belirlenen ücretin ‘altın frank’ üzerinden 5,07 dolar olacağı duyuruldu. Konuyla ilgili detayları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu paylaştı. İşte merak edilen detaylar…

GEÇİŞ ÜCRETİ 5,07 DOLAR OLACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Boğazları’ndan uğraksız geçiş yapan gemiler için belirlenen ücretin ‘altın frank’ üzerinden 5,07 dolar olacağını açıkladı. Bakan Uraloğlu’nun geçiş ücretiyle ilgili açıklaması kısa sürede gündem olurken konuyla ilgili tüm detaylar araştırılmaya başlandı. Gelen zamla beraber ücretlerin 2022 öncesine göre 6,3 katına çıkarılmış olacağı belirtiliyor.

bogaz-gecis-ucretine-zam-bakan-uraloglu-acikladi-iste-guncel-rakam.jpg

DEVLET HAZİNESİNE DÖVİZ GİRİŞİ ARTIRILACAK

Türk Boğazları’ndan uğraksız geçiş yapan gemiler için belirlenen ücret güncelleniyor. Gelişmeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu duyurdu. Gelecek zamla beraber ücretlerin 2022 öncesine kıyasla 6,3 katına çıkarılmış olacağı aktarılırken bu adımla devlet hazinesine döviz girişinin artırılacağı ve Türk Boğazları’nın deniz emniyeti, güvenliği ve çevre emniyeti için gerekli altyapı ve trafik izleme sistemlerinin sürekli olarak güçlendirileceği belirtildi.

bogaz-gecis-ucretine-zam-bakan-uraloglu-acikladi-iste-guncel-rakam-001.jpg

BAKAN URALOĞLU AÇIKLADI

Yeni ücret güncellemesinin 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacağını duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamasında alınan kararın ayrıntılarına yer verdi. 39 yılın ardından ilk kez 7 Ekim 2022 yılında boğaz geçiş ücretlerinde zam yapıldığını hatırlatan Bakan Uraloğlu, ‘Türk Boğazları’ndan uğraksız geçen gemilerden alınan ücretlerde 1 Temmuz’da yeni bir güncelleme yapılacak. 2024 Temmuz ayı itibarıyla, Denizcilik Genel Müdürlüğümüzün koordinasyonunda ilgili kurumlarla yapılan çalışmalar neticesinde Cumhurbaşkanımızın kararıyla boğaz geçiş ücretlerinde yeni bir güncelleme yapıyoruz. 2023 Temmuz ayında bu ücreti 4,42 dolara çıkarmıştık. Bu yıl ise boğazlarda uğraksız geçen gemilerin ‘altın frank’ üzerinden tespit edilen ücretleri 5,07 dolar olacak.’ ifadelerine yer verdi. Bakan Uraloğlu, 1 Temmuz tarihinden itibaren güncellenecek olan ücretlerle ilgili yaptığı yazılı açıklamasında Montrö Sözleşmesine göre bu gemilerden sağlık denetimi, fener ve tahlisiye hizmetleri için ücret alındığını da belirtti.