Cebinde kredi kartı olanlar: Alışverişe çıkarken kontrol edin! 21 Eylül’de sıkılaşma dönemi başlıyor!

Piyasalarda bozulan ekonomiyi toparlamak adına bankaların ortaklaşa aldığı karar doğrultusunda 21 Eylül tarihinde kritik bir döneme giriliyor. Enflasyonu frenlemek için kredi kartlarına yapılacak o düzenlemenin tüm detayları haberimizde…

Cebinde kredi kartı olanlar: Alışverişe çıkarken kontrol edin! 21 Eylül’de sıkılaşma dönemi başlıyor!

Sektör temsilcileri cebinde kredi kartı olan binlerce vatandaşa seslendi. Perşembe günü itibariyle kredi kartı faiz oranları artık değişecek. Kredi kartları ile yapılan rekor harcamayı azaltabilmek için alınacak sıkılaştırma tedbirleri ile vatandaşı yeni dönemde neler bekliyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek piyasalardaki rekor harcamayı dizginleyebilmek adına yeni bir düzenleme getirildiğini daha önceden ifade etmişti. Kredi kartı taksitlerine yönelik değişiklik yapılacağını söyleyen Mehmet Şimşek'in bahsettiği o kararın detayları belli oluyor.

BİREYSEL VE KURUMSAL KREDİ KARTI KULLANIMI!

598da3da61361f18f42fa810.webp

BDDK verilerine göre bireysel kredi kartı kullanıcısı yıl içinde 924 milyar TL'yi aşkın harcamada bulunmuş. Bu harcamanın 422 milyar TL'si taksitli kredi kartı borcu olarak yansımıştı. Kurumsal kredi kartlarında ise bu durum 346.3 milyar TL'yi bulurken taksitli kredi kartı borcu %50 milyar TL'yi aştı. Söz konusu taksitli kredi kartı borcu toplamı 572 milyar TL'ye ulaştı.

MB PPK TOPLANTISI FAİZ BEKLENTİSİ!

Eylül'ün başında değişen ve yükselen kredi kartı faiz oranları Merkez Bankası'nın alacağı karar ile yeniden değişikliğe uğruyor. Bu hafta Perşembe günü gerçekleştirilecek para politikası kurulu toplantısında beklenti faizinin 500 baz puanı olduğu ifade ediliyor. İhtimaller dahilinde olan bu artış kredi kartı faiz oranlarının yeniden artmasına neden olacak.

Taksitli alışveriş yapanlar, ihtiyacını erteleyenler alışverişe çıkmadan önce bir kez daha düşünmek zorunda kalacak. Kredi kartı faizleri artırılmadan önce yapılacak her hamle taksitlendirme işlemlerinde yeni dönemde faiz ve gecikme faiz oranları üzerinden değerlendirilecek.

NİSAN AYINDAN BERİ AZALIYOR!

Kredi kartı harcamalarının verileri ortaya çıktı. Bu yıl Nisan ayında bireysel kredi kartı kullanıcısı harcama oranı %53,4 paya sahipken 8 Eylül tarihinde bu oran %45,6'ya kadar düştü. Bu demek oluyor ki Nisan ayından itibaren kredi kartını kullanarak taksitlendirme işleminden faydalanan vatandaş sayısı günden güne azalış gösterdi.