Cumhurbaşkanı açıkladı: Gençlere indirimli telefon geliyor! İşte 9.500 liraya alınabilecek en iyi telefonlar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında yeni alınan kararları açıkladı. Açıklamalarda en dikkat çekense bedava internet ve gençlere cihaz desteği oldu.

Cumhurbaşkanı açıkladı: Gençlere indirimli telefon geliyor! İşte 9.500 liraya alınabilecek en iyi telefonlar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığını yapmış olduğu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, dün toplandı ve önemli kararlar alındı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen bu önemli toplantıya tüm bakanlar aktif katılım göstererek gündemdeki önemli konuları ele aldılar. Hem iç hem de dış gelişmeleri kapsayan Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararlar kamuoyuyla paylaşıldı.

BU kararlar arasında en dikkat çekenleri gençlerin uzun bir süredir heyecanla beklediği cihaz desteği oldu. Bu konudaki detayları açıklayan Erdoğan, ayrıca ücretsiz internet konusuna da değindi. İşte detaylar.

GENÇLERİN BEKLEDİĞİ HABER GELDİ

Heyecan verici bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere ihtiyaçlarının ve isteklerinin öncelikli olduğu konusunda güvence verdi. Erdoğan, yönetiminin gençlere verdiği tüm sözleri yerine getirmeye kararlı olduğunu vurguladı. Bu taahhüt kapsamında üniversite öğrencilerine piyasa fiyatı 9.500 TL'yi geçmemek kaydıyla cep telefonu ve bilgisayar için 5.500 TL'ye kadar teknoloji desteği sağlanacak.

Bunun yanında, örgün eğitim gören gençlere aylık 10 GB internet kotası da sağlayacak. Kişi başına bir hatla sınırlı olan bu teklif ile öğrenciler 12 ay boyunca bu hizmetten yararlanabilecekler.

9.500 TL’YE HANGİ TELEFONLAR ALINIR?

17717922-1200x675.webp

Her şeyden önce, 9.500 TL fiyat aralığında sınırlı seçenek olduğunu belirtelim. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda cihaz olsa da, belirli bir kullanım standardı göz önünde bulundurulduğunda seçenekler önemli ölçüde daralmaktadır. Bunun ışığında, yönetmelikler uyarınca vergisiz telefon indirimine hak kazanan modellerden bir derleme yaptık. Ancak, bu cihazların giriş seviyesi kategorisine girdiğini ve genç bireyler için en uygun cihazlar olmayabileceğini belirtelim 9500 TL'lik telefon arayanlar için Honor X9a, Samsung Galaxy A32 ve General Mobile Gm 24 Pro önerilen seçenekler olarak öne çıkıyor. İşte tüm liste:

Honor X9a: 9.199 TL

Samsung Galaxy A31: 9.499 TL

General Mobile Gm 24 Pro: 9.459 TL

Realme 10: 9.499 TL

Samsung Galaxy A32: 9.399 TL

Xiaomi Redmi Note 12: 9.354 TL

Huawei Nova 9 SE: 9.399 TL

Samsung Galaxy A24: 8.299 TL

Oneplus Nord N10: 8.999 TL

Vivo Y36: 9.049 TL

Poco M5: 8.499 TL

Xiaomi Redmi Note 12S: 9.354 TL

Samsung Galaxy M33: 9.000 TL

Huawei nova Y90: 9.150 TL

FAİZSİZ KREDİ!

Faizsiz kredi desteğini de açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesini amaçlayan projemizi tamamladık. Önümüzdeki günlerde Aile ve Gençlik Bankası ile alakalı kanun teklifini TBMM’ye sunacağız. Yeni evlenecek çiftlere Aile ve Gençlik Bankası’ndan karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sağlayacağız. Bu bankanın gelirleri doğalgaz ve petrol gelirlerimizde ayrılacak pay olacak. Bu gelirlerin aktarılmasının sağlanacağı süreye kadar pilot uygulamalar yapacağız. Bu uygulamanın pilot bölgesi de deprem bölgesi olacak. Ve bunu da hemen başlatacağız.” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ MESAJLARI!

Ekonomiye yönelik mesajlar da veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son dönemde artan hayat pahalılığının insanımızın günlük hayatından çıkacağı ana kadar mücadele etmek bizim önceliğimizdir. Vatandaşımızın lokmasına göz dikenlere göz açtırmıyoruz. Otomobil sektörüne yönelik attığımız çeşitli adımlarla o piyasada balonu söndürdük. İlan sitelerinde yanıltıcı ilan verilmesine yönelik tedbirlerimizi devreye sokuyoruz. Deprem bölgesinde de inşaat maliyetlerine dair fırsatçılıklar görüyoruz. Oradaki vatandaşımızı aç gözlülerin insafına bırakmayacağız. Büyük ve güçlü Türkiye için verdiğimiz bu mücadeleyi milletimizle beraber başarıya ulaştıracağız.” şeklinde konuştu.