5000 TL emekli ikramiyesi yeni gelişme! Cumhurbaşkanı açıkladı

Emekliye müjde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek. Bugünkü kabine toplantısı sonrası açıklama yapılacak. 5000 TL emekli ikramiyesi kapsamı genişliyor.

5000 TL emekli ikramiyesi yeni gelişme! Cumhurbaşkanı açıkladı

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü kabine sonrasında emekliye müjde vermeye hazırlanıyor. 5000 TL emekli ikramiyesi ile ilgili yeni gelişmeler var. SSK, bağ-kur, memur emeklisi, EYT emeklisi, dul ve yetim aylığı alanlar, Şehit yakınları ve gazilerin faydalandığı 5.000 TL emekli ikramiyesinde kapsam genişliyor. Peki emekli ikramiyesi kimlere verilecek? ÇKS'ye kayıtlı çiftçilere emekli ikramiyesi var mı?

Cumhurbaşkanlığı kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak. Toplantının saat 14.30'da başlaması bekleniyor.com akşam saatlerine kadar süreceğini tahmin edilen toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine kararlarını kamuoyuna duyuracak. Cumhurbaşkanlığı kabilesinin Gündemi son derece yoğun ancak emeklileri ile ilgilendiren bazı yeni gelişmeler var. 5.000 TL'lik emekli ikramiyesi ile ilgili bugün yeni kararların alınması bekleniyor. Özellikle çiftçi kayıt sisteminde kayıtlı olan emeklilere de ikramiye verilmesi gündemde. Peki 5000 TL emekli ikramiyesi kapsamı genişleyecek mi? Çiftçilere 5000 TL ikramiye verilecek mi?

emekli-ikramiyesi-odemesi-1.jpg

KABİNE TOPLANTISI BUGÜN YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kabine toplantısı bugün Beştepe’de gerçekleşecek. Kabinenin birçok önemli gündem maddesi bulunuyor. Özellikle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve lehine krizinin çözümü kabini de görüşülecek. Ayrıca Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında yaşanan krizin de kabinede ele alınması bekleniyor.

Kabine toplantısının diğer biri önemli gündemi ise 5.000 TL emekli ikramiyesi olacak. Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle emeklilere 5.000 TL'lik Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi yapılmıştı. Bu ödemeden sadece çalışmayan emeklilerin yararlanacağı açıklanmıştı. Çalışmayan emeklilerin yanı sıra ÇKS’ye kayıtlı olan emekliler de ödemeden yararlanamadı. Fakat bir süredir bu konuda çiftçilerin isyanı vardı. Bazı vatandaşlar uzun yıllar önce çiftçilikle uğraşmayı bıraktıkları halde ÇKS'DEN kayıtlarının silinmediğini belirterek yeni bir düzenleme istemişti.

emekli-ikramiyesi-odemesi-2.jpg

5.000 TL'LİK İKRAMİYE KAPSAMI GENİŞLİYOR

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da Geçtiğimiz günlerde Bu konuda bir açıklama yapmıştı. Türkçe kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçilerin çalışan emekli sayıldığı için kapsam dışında kaldığını ve mağdur olduğunu belirten Bayraktar, bu konuda hükümetten bir düzenleme talebinde bulunmuştu.

Çiftçilerin bu talepleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da ulaştı. Bugün yapılacak olan kabine toplantısında bu konunun değerlendirileceği tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantının ardından bir açıklama yapması ve 5000 TL'lik ikramiye ödemesinin kapsamının genişlediğini duyurması da öngörülüyor.

EMEKLİYE 5000 TL İKRAMİYE ÖDEMELERİ TAMAMLANDI

Milyonlarca emekliye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği emekli Cumhuriyet ikramiyesi yani 5.000 TL'lik emekli ikramiye söylemeleri tamamlandı. Yaklaşık 11 milyon emekli vatandaş ikramiye ödemesinden faydalanmaya hak kazandı. Bir süredir bu konuda talepte bulunan Çiftçiler içinde emekli ikramiyesi ödemesine ilişkin bugün açıklama yapılacağı tahmin ediliyor.