Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu! Asgari ücret zammı son dakika gelişmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammı tartışmalarına son noktayı koydu. İşte 2024 yeni asgari ücret zammı son dakika gelişmesi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu! Asgari ücret zammı son dakika gelişmesi

2024 asgari ücret zammı son dakika haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Dubai'de düzenlenen dünya iklim eylemi zirvesine katılmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri'ne giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde asgari ücret zammı vardı. Peki asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret kaç TL olacak?

Son dakika haberi… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dubai'de düzenlenecek olan dünya iklim eylemi zirvesine katılmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri’ne hareket etti. Uçakta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gazetecilerde eşlik etti. Gazetecilerin sorularına cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammı tartışmalarına son noktayı koydu. Peki 2024 yeni asgari ücret ne kadar olacak? 2024 asgari ücret zammı kaç TL olacak?

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DAKİKA HABERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin asgari ücret zammına ilişkin sorularını yanıtladı. Asgari ücrete yılda tek sefer zam olacak iddiaları sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu iddiaları doğrular bir cevap verdi. Asgari ücret artışının geçtiğimiz yıllarda da bir kez yapıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz.'' dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları 11 Aralık tarihinde başlıyor. Milyonlarca kişi 2024 asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip ederken cumhurbaşkanı recep tayyip Erdoğan’dan da açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete %35 oranında zam yapılacağı ve böylece asgari ücretin 15.393 tl olacağı yönündeki soruya da cevap verdi. Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Asgari ücretle ilgili Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şu anda çalışmalarını yapıyor. Bu çalışmalarını olgunlaştırdıktan sonra nihai tabloyu önümüze koyacak. Çünkü burada işçi, işveren temsilcileri ile görüşmelerini bitirdikten sonra bize neticeyi getirecek. Biz de kendisini dinleyeceğiz. Ondan sonra en uygun asgari ücret neyse bunun kararını vereceğiz. Bütün mesele tarafları mağdur etmeden bir neticeye varabilmek.

Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede çalışma bakanımız Vedat Işıkhan’dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz.

Ekonomi yönetimimiz bir yandan da enflasyonu dizginleyici adımlar attı, bunlar da sürüyor. İşaretler olumlu, yakında enflasyonun kalıcı bir şekilde dizginleneceğini göreceğiz. Enflasyon sorununu da tarihe karıştıracağız."