Cumhurbaşkanı talimatı ile en düşük emekli aylığı artıyor! 5 bin TL zamla asgari ücreti aşacak!

Meclisin açılmasına kısa süre kala en düşük emekli aylığına yönelik uygulanacak zamma dair detaylar ortaya çıktı. 7.500 TL altında maaş alan tüm emekliler için uygulanacak maaş artışına dair bilin merak edilen işte o detay…

Cumhurbaşkanı talimatı ile en düşük emekli aylığı artıyor! 5 bin TL zamla asgari ücreti aşacak!

Temmuz ayında uygulanan emekli maaş zammı her sektörde başlayan yeni zamların etkisiyle değerini yitirdi. Günden güne artan fiyatlar emekli için ay sonunu getirebilmeyi neredeyse imkansız hale getirdi. Özellikle konut piyasalarında başlayan yükseliş kira bedelini karşılamayan pek çok emekliyi evsiz dahi bıraktı.

Emeklilerin maaşlarına yeni bir düzenleme yapılması için görüşmelerin başlatılacağı 1 Ekim tarihine odaklanıldı. Meclisin açılması ile beraber yapılacak görüşmeler neticesinde en düşük emekli aylığına iyileştirme uygulanacak. Yeni yılda ise tüm emeklilere kademeli olarak artış yapılacak. 6 aylık enflasyon farkı üzerinden belirlenecek bu rakam seyyanen zam, refah payı artışı ile talep edilen orana doğru yükselmiş olacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞINA %50 ZAM UYGULANIRSA…

728xauto.webp

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından talimatı verilen Bakan Şimşek tarafından paylaşılan “Talimatı aldık ve çalışmaları başlattık” sözü yeniden gündeme getirildi. Yeni yıla sayılı aylar kala en düşük emekli maaşına ne kadar artış yapılır? sorusu da merak uyandırıyor. Eğer 4.500 TL alan bir emekli %50 artışla karşılaşırsa 6.750 TL ödeme alabilecek. 7.500 TL sınırının altında kalan bu rakam emekli için yine makul gözükmüyor.

29 EKİMDE İKRAMİYE YATACAK MI?

Uzman isimler emekli maaşlarının en az 12.500 TL olması yönünde fikirlerini beyan ederken “Enflasyon karşısında emeklerinizi ezdirmeyeceğiz. Onların refahını artırmak bizim için önemli” diyen Bakan Işıkhan’dan konuyla ilgili açıklama yapılması bekleniyor.

Emeklilere Cumhuriyetin 100. yılına özel 29 Ekim tarihinde 5.000 TL bayram ikramiyesi yatırılması gündeme getirildi. Konu ile ilgili en net bilgi 1 Ekim tarihinde açılacak meclis ile öğrenilecek.