Dağ gibi biriken borçlara ilaç gibi teklif: 120 ay vadeli düşük faizli 2 milyon TL kredi desteği müjdesi geldi!

Dar gelirli aileler için düzenlenen yeni kredi kampanyası hükümet tarafından konut alımında sunulacak fırsat olarak duyuruldu. Hazine arazilerine konut yapımı için onay geldi.

Dağ gibi biriken borçlara ilaç gibi teklif: 120 ay vadeli düşük faizli 2 milyon TL kredi desteği müjdesi geldi!

Konut fiyatları büyük şehirlerde günden güne yükseliyor. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde fahiş fiyatlarla oluşan konut kiraları yaşayabilmeyi zor hale getiriyor. İlk konutunu almak isteyen vatandaşların alım gücünü rahatlatabilmek için yeni bir dönem başlıyor. Devletin kamu bankaları ile sunacağı düşük faizli kredi teklifi meclis açıldıktan hemen sonra gündeme getirilecek ilk konular arasında yerini alıyor. Öte yandan hazine arazilerinin konut yapımına açılması ile maliyetin daha da düşürülmesi planlanıyor.

DAR VE ORTA GELİRLİ AİLEYE %1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ VERİLECEK!

Düşük faizli konut kredisi hedefinde dar ve orta gelirli aileler yer alıyor. Yeni dönemde sunulacak bu kredi kampanyası ile kira öder gibi her aile ilk evinin sahibi olabilecek. Yeni sosyal konut projesi kapsamında düşük bütçeye sahip dar gelirli ailenin konuta erişmesi mümkün hale getirilecek.

Hükümet tarafından çıkarılacak kanun kapsamında konut kredileri ilk kez konut alacaklar için düşük faizli konut kredisi ile desteklenecek. Proje kapsamında dar gelirli aileler için %1.20 faiz oranı üzerinden 180 ay vade seçeneği sunulacak. Bu sayede faiz yükü %70'e oranında azalmış olacak.

İLK KONUT İÇİN KREDİ MALİYETİ DÜŞECEK!

preasda-1673512490.jpg

Özel bankaların uyguladığı konut kredisi faiz oranları Eylül ayı itibariyle %3.23'e ulaştı. Bu oranlama üzerinden 2 milyon TL'lik kredi talep edildiğinde aylık ödemeler 64.812 TL'ye denk geliyor. 9 milyonu aşkın ek faiz yükü oluşuyor. Devlet bu faiz yükünden vatandaşı kurtarabilmek için %3.23 faiz oranı yerine ilk evini satın alacaklara özel %1.20 faiz oranı üzerinden kredi kullanım fırsatı sunacak.

İLK EVİM KONUT KREDİSİNE NASIL BAŞVURULUR?

Devletin %1.20 faiz oranı üzerinden 2 milyon TL'lik kredi alacak bir vatandaş ayda 27.174 TL ödeyerek 180 ayının sonunda kredisini tamamlayabilecek. Toplam maliyeti ise 4 milyon 891 TL'ye denk gelecek.

İlk eve özel düşük faizli kredi teklifinden yararlanmak isteyen vatandaşlar için başvuru süreci, başvuru detayları ve onay aşamaları 1 Ekim 2023 tarihinde açılacak meclis ile birlikte belli olacak.