E-devlet başvuru ekranı açıldı! Dar gelirlilere bayram yardımı 2024

Dar gelirli ailelere bayram öncesi yardım verilecek. E-devlet başvuru ekranı açıldı.

E-devlet başvuru ekranı açıldı! Dar gelirlilere bayram yardımı 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi Dar gelirli ailelere sosyal yardım verecek. PTT'den ödenecek bayram yardımı için başvuru ekranı açıldı. Aile Bakanlığı 2000 TL bayram yardımı iddiaları Son günlerde çok konuşulurken Nihayet beklenen açıklama geldi. Peki bayram yardımı başvuru şartları neler? Kimler PTT'den bayram yardımı alabilir? Aile Bakanlığı 2024 Kurban Bayramı yardımı ve detaylar haberimizde…

2024 bayram Yardımı ödemeleri milyonlarca vatandaş tarafından merakla bekleniyor. Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı, bayram öncesi yapılacak ödemelere ilişkin yeni açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bayram öncesinde milyonlarca kişiye sosyal yardım ve destek ödemesi yatacak. Peki ekstra bir bayram yardımı yapılacak mı? PTT 2000 TL bayram yardımı doğru mu?

AİLE BAKANLIĞI PTT BAYRAM YARDIMI 2024

Kurban bayramı öncesi bir çok vatandaşın ihtiyaçları arttı. O sebeple de devletten yeni yardım ödemeleri beklenmeye başlandı. Son günlerde bayram yardımı ödemesi yapılacağı yönünde bir çok iddia gündemdeydi. Peki bayram yardımı var mı? Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından 2024 bayram yardımı iddialarına ilişkin açıklama geldi.

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilere bayram yardımı yapılacağı yönündeki iddiaları yalanladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada bakanlığın böyle bir yardım kalemi bulunmadığı vurgulandı. Yani bayram öncesi herhangi bir bayram yardımı ödemesi yapılmayacak.

e-devlet-basvuru-ekrani-acildi-dar-gelirlilere-bayram-yardimi-2024-1.jpg

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ BAYRAM ÖNCESİ YATAR MI?

Sosyal yardım alan vatandaşlar bayram yardımı ihtimali kalmaması ile birlikte sosyal yardım ödemeleri bayram öncesinde yatar mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı’ndan bu yönde bir açıklama yapılmadı. Ancak zaten bakanlık bir çok sosyal yardım ödemesini her ayın 15’inde hesaplara yatırıyor. O sebeple 2024 Haziran ayı sosyal yardım ödemelerinin de bayramdan önce hesaplara geçeceği tahmin ediliyor.

15 HAZİRAN’DA SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ BAŞLAYACAK

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ve destek ödemelerinin Haziran 2024 itibari ile 15 Haziran tarihinde hesaplara yatması bekleniyor. Aile bakanlığı, TÇ kimlik numarasına göre bir çok ödemeyi aktarıyor. Evde bakım maaşı, SED yardımı, engelli maaşı, 65 yaş yaş maaşı da bu ödemeler arasında yer alıyor. E-Devlet aracılığıyla bayram yardımı ödemelerini takip edebilir, TC kimlik numaranızı girerek ne zaman ödeme alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.