Ekim ayına son 3 gün kala yüzde 97 zamlandı! O ilde işçi maaşı en düşük memur maaşı ile eşitlendi!

Ekim ayına sayılı günler kala müjdeli haber o belediyeden geldi. Toplu sözleşme kapsamında ortaklaşa atılan imzalar ile işçilerin maaşları memur maaşına yaklaştı. İşte o sektör ve yapılan zamma dair tüm detaylar…

Ekim ayına son 3 gün kala yüzde 97 zamlandı! O ilde işçi maaşı en düşük memur maaşı ile eşitlendi!

Milyonlarca emeklinin ve çalışanın kaderini etkileyecek 1 Ekim tarihi meclisin açılması ile birlikte maaşlarda iyileştirme dönemi olarak görülüyor. Yeni yılda açıklanacak net rakamlar öncesinde yapılacak görüşmeler doğrultusunda yeni maaşlar şekillenmiş olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı memur maaşlarının yeni yılda %50'ye yakın artırılacağını duyurmuştu. Bu günlerde belediyeler ve işyerleri de çalışanlarına yönelik yeni aya girmeden müjdeleri vermeyi sürdürüyor.

GÖRÜŞMELER TAMAMLANDI, KARARA VARILDI!

Eylül ayı ile birlikte ülkenin farklı illerinde çalışan belediye işçilerine yönelik uygulanan zamlar asgari ücretle çalışan işçinin maaşını memur maaşına eşitledi. En düşük memur maaşı üzerinden artık maaş almaya başlayacak olan çalışanlara bir yeni il daha etkilendi.

Eylül ayının son günlerinde müjde olarak duyurulan petrol iş sendikası çalışanları toplu iş sözleşmesi kapsamında maaş iyileştirmesinden faydalanabilecek. 26 Eylül Salı sabahına kadar sürdürülen toplantılar neticesinde alınan karar işçilerin maaşlarına %97 iyileştirme yapılması oldu.

EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI KAÇ TL OLDU?

temmuz-2023-emekli-zammi-belli-oldu-mu-2023-temmuz-emekli-maas-zammi-ne-kadar-seyyanen-zam-emeklilere-verilecek-mi-temmuz-ssk-emekli-maasi-ne-kadar-oldu-26qp.webp

Petrol iş sendikası sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda Gebze'de şubesi bulunan Trelleborg iş yerindeki tüm çalışanlara yapılan görüşmeler doğrultusunda %97 zam kararına varıldığı ifade edildi. Toplu iş sözleşmesi kapsamında yaklaşık 10 farklı üyenin katıldığı toplantı sonrasında paylaşılan bu müjdeli haber işçiyi de sevindirdi.

Gebze Trelleborg iş yerinde çalışan onlarca işçi bu müjdeli haberi aldıktan sonra hesaplamalar başladı. Şirkette işe başlayan yeni bir işçi asgari ücret üzerinden ödeme aldığı düşünüldüğünde yapılan zam sonrası en az 22.000 TL ödeme alacak. Çalışanların kademeleri yükseldikçe bu ödemelerde artıyor.