Ekonomistten bomba asgari ücret paylaşımı: 2024’te sil baştan! 15 bin TL psikolojik sınırı aşacak!

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın gözü kulağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından açıklanacak rakamlara çevrildi. Aralık ayında toplanacak olan genel kurul kararı öncesi ünlü ekonomistten bombe bir tahmin geldi.

Ekonomistten bomba asgari ücret paylaşımı: 2024’te sil baştan! 15 bin TL psikolojik sınırı aşacak!

Ay sonunu zor getiren, kira bedeli asgari ücret tutarını aşan milyonlarca çalışan yeni yıl asgari ücret rakamı ne kadar olaca? sorusunun cevabını arıyor. Konuyla ilgili resmi makamlardan henüz açıklama yapılmazken ünlü ekonomist Muhammed Bayram asgari ücrete yapılacak iyileştirme ile ilgili önemli bir tahminde bulundu.

Yıl sonu asgari ücret beklentisi Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan tarafından memurlara %50 artış olacağını söylemesi üzerine %40 ile %45 arası bir enflasyon beklentisi oluştu. 6 aylık dönemi kapsayacak olan enflasyon üzerinden açıklanacak asgari ücreti rakamı eğer %45 oranında enflasyondan etkilenirse asgari ücret net 15.000 TL'den başlayacak.

2024 OCAK AYI ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN “ANKET YAPILMALI”

yeni-proje-4-002.jpg

Muhammed Bayram Türk-İş'in açıkladığı yoksulluk ve açlık sınırı araştırmalarına değinerek Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan asgari ücret ne olur? anketini öne çıkardı. “Bu dönemde böyle bir anket muhakkak yapılmalı” diyen Bayram cümlelerini şu şekilde sonlandırdı: “Asgari ücretin 15.000 TL psikolojik sınırı aşacağını düşünüyorum.”

ASGARİ ÜCRET ARA ZAMMI KALKIYOR!

Asgari ücrete yönelik tahmini veriler gelirken öte yandan 2024 yılının önemli olduğu vurgulanıyor. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş yaptığı bir paylaşımla asgari ücret için “2024 yılı son uygulanacak” dedi ve bombayı patlattı. Her yıl hem Ocak hem de Temmuz ayında uygulanan asgari ücret için ara zam kalkıyor. 2024 Ocak ayında alınacak olan asgari ücret kararı tüm yıl geçerli olacak.

Asgari ücretlilerle beraber aynı dönemde açıklanacak memurlara yaklaşık %50 civarında enflasyon artışı ile birlikte iyileştirme uygulanacak. Toplu sözleşme zammı sonrası en düşük memur maaşı 33.025 TL'ye kadar yükselmiş olacak.