Emekli bayram ikramiyesi zammı ayyuka çıktı! 3 bin mi, 5 bin mi belli oldu

Emekli bayram ikramiyesi 2024 zammı için geri sayım devam ediyor. SSK bağ-kur 4C ve EYT emeklisinin iple çektiği zam haberine ilişkin son dakika bilgisi geldi. Emekli ikramiyeleri zammı için net rakam belli oldu.

Emekli bayram ikramiyesi zammı ayyuka çıktı! 3 bin mi, 5 bin mi belli oldu

Emekli bayram ikramiyesi zammı ayyuka çıktı! 3 bin mi, 5 bin mi belli oldu - SSK Bağ-kur memur emeklisi EYT Meclisi fark etmeden Ocak 2024 için zam oranı yüzde 49.25 olarak gerçekleşti. Ocak ayında en düşük emekli maaşı ise 10.000 TL olarak belirlenirken seçim öncesi emeklilere ek bir zam geleceği yönünde de iddialar devam ediyor. Milyonlarca emekli yapılacak ek zammı iple çekiyor. Ancak bir yandan da yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi bayram ikramiyesi için haber bekleniyor. Emekli bayram ikramiyesi zammına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan güzel haberi Geçtiğimiz günlerde duyurdu. Ramazan Bayramı öncesi Bayram ikramiyeleri kesin olarak artıyor. Peki emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli bayram ikramiyesi zamlı kaç TL olacak?

Milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyesi zammına ilişkin SGK uzmanı İsmail Sevinç canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Yaklaşan genel seçimler öncesinde emeklileri sevindirecek gelişmelerin yaşanacağını belirten Sevinç, Bayram ikramiyesine ilişkin net rakamı duyurdu. Peki emekli Bayram ikramiyeleri ne kadar artacak? Bayram ikramiyesi kaç TL olacak?

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI 2024 SON DAKİKA

SGK uzmanı İsmail Sevinç, canlı yayında yaptığı açıklamada Emekli Bayram ikramiyesinin 3.000 TL olma ihtimalinin güçlü olduğunu söyledi. Ancak 5.000 TL'nin de hükümetin günlerinde olduğunu belirten İsmail Sevinç, geçtiğimiz hafta çalışmanız Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı açıklamayı hatırlattı.

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarında özellikle ikramiye konusuna değindiğini belirten SGK uzmanı, ikramiye çalışmalarının başladığını ve önümüzdeki günlerde iki Bakanlığın birlikte sonuç alacağını dile getirdi. 2018 yılından bu yana emeklilere ikramiye verildiğini belirten Sevinç, son olarak 2000 TL ödenmeye başlandığını hatırlattı.

bayram-ikramiyesi-zammi.jpg

SEÇİM ÖNCESİ EMEKLİ İKRAMİYESİNE MUTLAKA ZAM GELECEK

Emekli ikramiyelerinin fix bir rakam olduğunu ve bu nedenle de 2-3 yıl artmadığını söyleyen Sevinç, hükümete Bir de öneride bulundu. Emekli maaşları gibi ikramiye ödemelerinin de tüfeği endeks alınması gerektiğini söyleyen Sevinç, Bu sayede çalışma yapılmadan otomatik bir artışın söz konusu olacağını dile getirdi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Şubat ayı itibariyle emekliler zamlı maaşlarını almaya başlıyor. Şimdi de gözler Bayram ikramiyesine çevrildi. Ramazan Bayramı nisan ayında kutlanacak. Bu sebeple de Mart ayının ortalarında yeni bayram ikramiyesi miktarının belli olacağı düşünülüyor. Bayram ikramiyesi ödeme tarihleri de yavaş yavaş belli olmaya başladı.

9 Nisan tarihinde kutlanacak olan Ramazan bayramından bir hafta önce bayram ikramiyesi ödemelerinin yapılacağı tahmin ediliyor.