Emekli Kurban Bayramı İkramiyesine Zam! 10.000 TL'ye Yükseliyor

Emekliye sürpriz bir zam haberi geldi. Bir süredir ikramiye zammı bekleyen emeklilere kurban bayramı öncesinde zamlı ödeme yapılacak. Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar olacak?

Emekli Kurban Bayramı İkramiyesine Zam! 10.000 TL'ye Yükseliyor

Türkiye'deki milyonlarca emekli seçim öncesi maaş zammı beklentisi içine girmişti. Emeklinin beklediği zam haberi gelmedi. Ayrıca Bayram ikramiyesinde yeterli bulmayan ve artış bekleyen emekliler 5.000 TL ikramiyeye boyun eğmek zorunda kaldı.

emekli-kurban-bayrami-ikramiyesine-zam-10-000-tlye-yukseliyor-5.jpg

Ancak Kurban Bayramı öncesi emekliyi umutlandıran yeni bir kulis bilgisi ajanslara düştü. Emekli Kurban Bayramı ikramiyesine artış bekleniyor. Son dönemlerde emekliden artan tepkiler nedeniyle hükümet harekete geçmeye hazırlanıyor.

emekli-kurban-bayrami-ikramiyesine-zam-10-000-tlye-yukseliyor-1.jpg

SEÇİM ÖNCESİ ZAM HAYALLERİ BOŞA ÇIKTI

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden önce 17 milyona yakın emekli vatandaşın yeni bir zam beklentisi oluşmuştu. Ancak bu beklentiler boşa çıktı çünkü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek emekliye zam konusunda bir onay vermedi.

Ayrıca Bayram ikramiyesinde beklenen artış da ne yazık ki gerçekleşmedi. Emekliler 5.000 TL'lik ikramiyeye boyun eğmek zorunda kalırken tepkilerini ise sandıkta gösterdi. Milyonlarca emekli Sandığa gitmemeyi tercih ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan da mesajı aldıklarını söyledi.

emekli-kurban-bayrami-ikramiyesine-zam-10-000-tlye-yukseliyor-2.jpg

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ ARTABİLİR

Son dönemlerde özellikle 10.000 TL'de kalan en düşük emekli maaşı ile ilgili tepkiler çığ gibi büyüyor. Bir yandan en düşük emekli maaşı zammı beklenirken bir yandan da bayram ikramiyesinde artış olması isteniyor. Ramazan bayramı ve kurban bayramının Arası 2 ay. Bu süreçte emeklilere bir müjde verilmesi gündemde.

emekli-kurban-bayrami-ikramiyesine-zam-10-000-tlye-yukseliyor-3.jpg

10.000 TL İKRAMİYE BEKLENTİSİ VAR

Kurban Bayramı öncesi emeklilerin ikramiye beklentisi En azından bir emekli maaşı kadar oldu. Yani en düşük emekli maaşının bayram ikramiyesi olarak verilmesi isteniyor. Bir yandan da Türkiye'nin önünde yeni bir seçim olmaması nedeniyle zam gelmeyeceği yönünde endişeler de var.

Ancak kulislerde yer alan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan her türlü imkanını zorluyor ve emekliye yeni bir bayram ikramiyesi zammı için hazırlık yapılmasını istiyor. O nedenle Kurban Bayramı ikramiyesinin 10.000 TL'ye yükseltilmesi yüksek ihtimal gibi görünüyor.

emekli-kurban-bayrami-ikramiyesine-zam-10-000-tlye-yukseliyor-4.jpg

BAYRAMDAN HEMEN ÖNCE KARAR ÇIKMASI BEKLENİYOR

Emekliler için TBMM'deki Muhalefet partileri de devreye girdi. Özellikle CHP'nin bu yönde meclise sunulmuş yeni bir yasa teklifi bulunuyor. Bu teklifte emekli için bayram ikramiyesi zammı isteniyor. Önümüzdeki günlerde TBMM'ye sunulan bayram ikramiyesi teklifinin görüşülmesi ve oylanması bekleniyor. Ancak nasıl bir karar çıkacağı Şu an için bilinmiyor.