Emekli Maaşını Ayın 23, 24, 25, 26, 27, 28'inde Alanlar DİKKAT! Ödeme Günleriyle İlgili ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Emekliler dikkat. Emekli maaşına her ayın 22, 23, 24, 25, 26, 27 ve 28'inde alanlar için çok önemli açıklama geldi. Peki emekli maaşı ödeme günleri değişti mi?

Emekli Maaşını Ayın 23, 24, 25, 26, 27, 28'inde Alanlar DİKKAT! Ödeme Günleriyle İlgili ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Emekli Maaşını Ayın 23, 24, 25, 26, 27, 28'inde Alanlar DİKKAT! Ödeme Günleriyle İlgili ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

SSK ve bağ-kur emeklisi milyonlarca vatandaş maaş zammı müjdesini Ocak ayının ilk haftasında aldı. Ocak sonunda ise emekliye ilave zam haberi verildi. Emeklinin maaşına yapılan toplam artışı yüzde 49.25 olurken en düşük emekli maaşı da 10.000 TL'ye yükseldi. Milyonlarca emekli bu iyileştirmeden Memnun kaldı. Ayrıca bankalar tarafından sağlanan promosyon ödemeleri de zamlı maaşlarla birlikte yükseldi. Emeklilere her ay belirli tarih aralığında Maaşlar yatıyor. Şubat ayında emekli maaşları ile ilgili önemli açıklama geldi. Özellikle emekli maaşını ayın 23, 24, 25, 26, 27, 28'inde alanlar dikkat. Peki emekli maaşı ödeme günleri değişti mi? Emekli maaşı ödeme tarihlerinde değişiklik mi yapıldı?

Emekli maaşı alan 17 milyona yakın vatandaş için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her ay düzenli olarak maaş ödeme takvimi ilan ediliyor. Şubat ayı emekli maaşı ödeme takvimi de aybaşında SGK'dan açıklandı. Ancak son dönemlerde emekli maaşı ödeme tarihleri değişti yönünde iddialar gündemdeydi. SSK bağ-kur memur emeklisi vatandaşlarda bu sorunun yanıtını araştırmaya başladığı nokta Peki emekli maaşı ödeme tarihleri değişti mi? Emekli maaşları ne zaman yatacak? Sosyal Güvenlik Kurumu, Emekli maaşını ayın 23, 24, 25, 26, 27, 28'inde alanlar için açıklama yaptı. Şubat ayı emekli maaşı ödeme tarihleri haberimizde…

emekli-maas-odeme-takvimi-1.jpg

ŞUBAT AYI EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

2024 şubat ayı emekli maaşı ödeme tarihleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından aybaşında ilan edildi. Ancak bir süredir sosyal medyada ve Bazı Basın Yayın organlarında emekli maaşı ödeme tarihlerinin değiştiği yönünde iddialar gündeme gelmişti. Emeklilerin bu soruları sık sık sorması üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu da açıklama yaptı. SGK'dan yapılan açıklamaya göre emekli maaşı ödeme tarihlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Yani emekliler her ay maaş aldıkları tarihte ödeme almaya devam edecek.

emekli-maas-odeme-takvimi-2.jpg

ŞUBAT 2024 EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TAKVİMİ

Sosyal Güvenlik Kurumu gelen sorular üzerine emekli maaşı ödeme takvimini bir kez daha açıkladı. SGK'dan yapılan açıklamaya göre 4C emeklisi yani memur emeklisi vatandaşlar her ayın 15'inde maaş alıyor. SSK ve bağ-kur emeklisine maaş ödemeleri ise emekli tahsis numarası sonuna göre değişiklik gösteriyor. SSK ve bağ-kur emeklisinin maaş ödeme tarihleri şöyle:

4A SSK Emekli Maaşları Ödemeleri

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar: Ayın 17'sinde

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar: Ayın 18'inde

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar: Ayın 19'unda

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar: Ayın 20'sinde

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar: Ayın 21'inde

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar: Ayın 22'sinde

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar: Ayın 23'ünde

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar: Ayın 24'ünde

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar: Ayın 25'inde

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar: Ayın 26'sında

4B BAĞ-KUR Emekli Maaşı Ödemeleri

Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde,

Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre emekliler daha önceki aylarda olduğu gibi şubat ayında da Bu takvime göre Maaş almaya devam edecek. Önümüzdeki aylarda da takvimde bir değişiklik olmayacağı öğrenildi.