Emekli Maaşları GÜNCELLENDİ! Merkez Bankası Son Dakika Duyurdu

Emekli maaşı zam oranları değişti. Son dakika açıklaması Merkez Bankası’ndan geldi.

Emekli Maaşları GÜNCELLENDİ! Merkez Bankası Son Dakika Duyurdu

Emekli maaşı zam oranları Temmuz ayı için yakından takip ediliyor. 17 milyona yakın emekli vatandaş için enflasyon rakamları kadar Merkez Bankası tarafından açıklanan enflasyon oranları da önemli. Şu ana kadar Türkiye İstatistik Kurumu 3 aylık enflasyon oranını açıkladı. Ocak, Şubat, Mart aylarında çıkan enflasyona göre emekli maaşlarına yapılacak zam oranı yüzde 15’i geçti. 4A SSK ve 4B Bağ-Kur emeklileri için hala beklenen 3 aylık zam oranı var. Ancak, emekliler Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamalarla tahmini oranları öğrenmek istiyor. Milyonların beklediği açıklama da son dakika geldi.

Merkez Bankası, son yapılan piyasa beklenti anketi doğrultusunda yeni enflasyon tahminlerini açıkladı. Son dakika haberine göre Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminleri değişti. Böylece emekliler için beklenen Temmuz ayı zam oranları da güncellendi. Peki Temmuz’da emekliye ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte emekli zammı son dakika gelişmeleri…

emekli-maaslari-guncellendi-merkez-bankasi-son-dakika-duyurdu-1.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BELLİ OLDU

Merkez Bankası'nın yeni açıkladığı yıl sonu enflasyon tahmini %44,19 olarak belirlendi. Bu veri, Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zam oranını belirlemede kritik bir rol oynuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarına asgari ücrete ara zam yapılmayacağını, ancak enflasyon farkının yansıtılacağını ifade etti.

ÜÇ AYLIK ZAM ORANI BELİRLENDİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan Ocak, Şubat ve Mart aylarına ait enflasyon verileri 4A SSK ve 4B Bağ-Kur emeklileri için %15,05 zam oranını ortaya koydu.

emekli-maaslari-guncellendi-merkez-bankasi-son-dakika-duyurdu-2.jpg

MERKEZ BANKASI'NIN ENFLASYON DEĞERLENDİRMESİ

Merkez Bankası'nın Nisan ayında gerçekleştirdiği Piyasa Katılımcıları Anketi'nde, 12 ve 24 ay sonrası için TÜFE beklentilerinde düşüş görüldü. Yıl sonu enflasyon tahmini ise %44,19 olarak kaydedildi, bu da emekli maaşlarına temmuz ayında yüzde 25,39 oranında bir zam yapılacağını gösteriyor. Bu durumda, Temmuz itibarıyla en düşük emekli maaşı 12 bin ile 13 bin TL arasında olacak

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNE YAPILACAK ZAM

2024 yılı için memur maaşlarına ve memur emeklilerine ilk altı ayda %15, ikinci altı ayda %10 zam yapılacak. 2025 yılında ise ilk ve ikinci altı ayda sırasıyla %6 ve %5 zam öngörülüyor. Mart ayında ise memur ve memur emeklileri maaşlarına enflasyon farkının yansıtılması planlanıyor.

emekli-maaslari-guncellendi-merkez-bankasi-son-dakika-duyurdu-3.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Emekli kök maaş zammının yanında en düşük emekli maaşı zammı da merakla bekleniyor. En düşük emekli maaşı zammında enflasyon oranları önemli olsa da rakamı Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor. SGK uzmanlarına göre bu yıl en düşük emekli maaşı Temmuz ayında 5000 TL artacak. Böylece yeni en düşük emekli maaşı 15.000 TL olacak.