Emekli Maaşlarına ve Bayram İkramiyelerine EK ZAM Geliyor! Canlı Yayında Açıklandı

Emekli maaşına ek zam son dakika. Hem bayram ikramiyeleri hem de emekli maaşları bir kez daha artıyor. Gazeteci Ekrem Açıkel canlı yayında duyurdu.

Emekli Maaşlarına ve Bayram İkramiyelerine EK ZAM Geliyor! Canlı Yayında Açıklandı

Emekli maaşı zammı ve emekli bayram ikramiyesi zammı ile ilgili yeni sıcak gelişimi açıklandı. Gazeteci Ekrem Açıkel katıldığı canlı yayında emekli maaşlarına gelecek ilave zammı duyurdu. Yeni iddialar gündeme bomba gibi düştü. Peki emekli maaşlarına ne kadar ek zam gelecek? Emekliye ilave zam kaç TL olacak? Emekli Bayram ikramiyeleri yükselecek mi?

Yerel seçimlerin yavaş yavaş yaklaşmasıyla beraber hükümetin yeni düzenlemeler yapacağı iddiaları gündemden düşmüyor. Özellikle gazeteci Ekrem Açıkel’in canlı yayında gündeme getirdiği iddialar emeklilere heyecanlandırdı. Yerel seçimler sebebiyle hükümetin emekli maaşlarına yeni bir ek zam yapacağını iddia eden gazeteci, herhangi bir aksilik olmaması durumunda bayram ikramiyelerine de yeni bir artış geleceğini öne sürdü. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Emekli Bayram ikramiyeleri ne kadar artacak? İşte emekliye yeni ilave zam iddiaları ve son dakika gelişmeleri…

emekliye-ek-zam-1.jpg

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI VE BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI GELİYOR

Türkiye’de şu anda toplamda 17 milyona yakın emekli vatandaş bulunuyor. Emekler Ocak 2024 itibari ile %49.25 oranında zam aldı bayram ikramiyesi de 3000 TL’ye yükseldi. Ancak yerel seçimlerin yaklaşması ile emekliye yeni zam iddiaları da gündemden düşmüyor.

Bu defa zam iddiasını gündeme getiren isim gazeteci Ekrem Açıkel oldu. Katıldığı bir canlı yayında konuşan açık el, 31 Mart seçimlerinin yaklaşması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emeklilere yeni bir zam yapılması için talimat verdiğini öne sürdü. Geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimleri hatırlatan gazeteci, seçim öncesinde de emekli maaşlarına bir artış olduğunu dile getirdi.

EMEKLİ MAAŞLARINDA MİNİMUM 2000 MAKSİMUM 4000 TL ARTIŞ OLACAK

Emekliye ek zam tarihi ile ilgili de konuşan gazeteci açık yer, emekli maaşlarında en az 2000 TL ile 4000 TL arasında bir artış olacağını belirtti. Emekliye yapılacak zammı oransal anlamda olmayacağını ancak rakamsal olarak verileceğini belirten açık en düşük emekli maaşının da yükseleceğini söyledi.

emekliye-ek-zam-2.jpg

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM NE ZAMAN GELECEK?

Gazeteci Ekrem Açıkel canlı yayında emekliye seyyanen zam tarihinde açıkladı. Hükümetin şu anda bütçe açısından hazırlık yaptığını ve planlamalar üzerinde çalıştığını belirten gazeteci, mart ayına işaret etti. Emekli maaşlarına mart ayında bir artışın söz konusu olabileceğini söyleyen Açıkel, aynı zamanda bayram ikramiyesinde de yeni bir artış olacağını öne sürdü. Gazeteci Ekrem Açıkel, mart ayı itibari ile emekli bayram ikramiyeleri 5000 TL’ye yükseleceğini öne sürdü.

Not: emekli maaşlarına ilave zam iddiaları şu anda sadece iddia aşamasında. Henüz hükumetten ilave zam konusunda yapılan bir açıklama bulunmuyor. Yani önümüzdeki dönemlerde açıklamanın yapılması bekleniyor.