Emekli ve memur zammı flaş gelişme: 16 milyon emekli için şartlarımızı zorlayarak… Enflasyon farkını yatırıyoruz!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yıl sonu memur ve emekli maaş çalışmaları ile ilgili yeni bir paylaşımda bulundu. Cevdet Yılmaz'ın hedefinde yer alan memur ve emekliler için yapılacak maaş zammına dair ipucu oluşturacak işte o detaylar…

Emekli ve memur zammı flaş gelişme: 16 milyon emekli için şartlarımızı zorlayarak… Enflasyon farkını yatırıyoruz!

16 milyon emeklinin kaderini etkileyecek yeni gelişme Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından paylaşıldı. Önceki akşam televizyon programına konuk olan Cevdet Yılmaz Orta Vadeli Program, memur ve emekli maaş zammı ödemeleri ve enflasyona dair önemli açıklamalarda bulundu. Emekliler için henüz çalışmaların devam ettiğine değinen Cevdet Yılmaz uygulanacak zamma dair bakış açısını da yeniden dile getirmiş oldu.

GELİRE GÖRE VERGİ DÜZENLEMESİ GELİYOR!

13551259-1200x824.webp

“Önümüzdeki 3 yıl beklenen büyüme 3 civarında. istihdamI sürdüreceğiz 2.7 milyon ilave istihdam öngörüyoruz” diye açıklama yapan Yılmaz enflasyon ve büyüme aynı anda iyileşebilir, diyerek “Arz ağırlıklı yatırım üretimi ihracat ağırlıklı kompozisyonda yaparsanız o zaman büyüme enflasyonuna çelişmez” ifadesini kullandı.

Türkiye'de herkes vergi reformu olmalı diyor. Doğrudan vergi dolaylı vergi meselesi var, diyerek konuşmasını başlatan Yılmaz “Gelir düzeyine göre vergi ödenmesini hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

MEMURLARA ENFLASYON FARKI VERİLECEKTİR!

Bakan Yılmaz'ın hedefinde memur ve emekliler de yer alıyordu. Memurlar için biz oran veriyoruz. Memura %15 dediniz. Yıl ortasında %15'in üstünde ise farkını veriyorsunuz. Hiç kimseyi enflasyonu ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Yıl ortasında enflasyon neyse o fark verilecektir” dedi ve ekledi:

“Yıl sonuna kadar bu çalışma bitecek inşallah. 2023-2024 sonrası İnşallah çok daha rahat bir döneme geçeceğiz.”

CEVDET YILMAZ: “EMEKLİMİZ İÇİN ŞARTLARI ZORLAYARAK…”

Cevdet Yılmaz’ın sözlerinde emekliler de yer alıyordu. “16 milyon emekli var” diyerek cümlesine başlayan Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Emekliler için ne yapabiliriz?” diye alternatiflere bakılıyor. En küçük bir şeyin büyük etkiler oluşturduğu bir alan. Çok dikkatli konuşmak gerek. Maliyetleri iyi planlamak gerekiyor. Biz şartlarımızı sonuna kadar zorlayarak emeklimizin, çalışanlarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz.”