Emekliler Müjde! Seçim Öncesi Maaşlar Bu Rakam Olacak

Emekli maaşı alanlara müjde SGK uzmanından geldi. Maaşlara seçim ayarı yapılacak. Emeklinin maaşı bu rakama yükselecek.

Emekliler Müjde! Seçim Öncesi Maaşlar Bu Rakam Olacak

Emekliler için son dakika gelişmesi açıklandı. Yaklaşan yerel seçim öncesi emekli maaşlarına yeni ayar yapılacak. Son dakika haberine göre emeklinin maaşı ve bayram ikramiyesi bir kez daha yükselecek. SGK uzmanı Özgür Erdursun emekli maaşlarına yapılacak artışa ilişkin yeni haberleri açıkladı. Yerel seçime sevinçle girecek olan emeklilere rekor zam geliyor. Enflasyon karşısında ezilen emekler için yeni çözüm bulundu formüller masada. Peki emekliye ne kadar zam gelecek? Emekli maaşları ne kadar artacak?

EMEKLİ MAAŞLARINA YENİ ARTIŞ YOLDA

2024 Ocak ayı emekli maaş zammı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Emekli maaşlarına %49.25 oranında bayram ikramiyeleri ise %50 oranında zam yapıldı. Ancak zamlar yüksek olsa da beklentileri karşılamadı. Çünkü Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle emekliler ay sonunu getiremiyor ve maaşlarıyla geçinmekte zorluk çekiyor. En düşük emekli maaşının 10.000 TL olarak kalması ve açlık sınırının altında olması da tepki çekiyor. Bu sebeple yerel seçimler öncesinde emekliye bir zam haberi daha verilecek.

emekli-zam-1.jpg

EMEKLİ MAAŞLARINA SEÇİM AYARI YAPILACAK

Sosyal güvenlik uzmanlarının verdiği bilgiye göre hükümet yeni bir hamle yaparak emekli maaşlarını seçim öncesinde arttırmayı düşünüyor. Emekli maaş zammı için rakamlar da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Gelen son bilgilere göre emekliye seçimden önce 4000 TL ile 5000 TL arasında bir ilave zam yapılacak. Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun bu konuda hükümetin adım atmasının zorunlu olduğunu söyledi. Özellikle büyük şehirleri kazanmak isteyen hükümetin de emekliler konusunda elini taşın altına koyacağı konuşuluyor.

ASGARİ ÜCRETE DE ARA ZAM İDDİASI GÜNDEMDE

Ayrıca sadece yemekler için değil asgari ücretler için de ara zam iddiaları gündemde. Ünlü ekonomist şeref Oğuz, yılbaşında asgari ücrete tek zam yapılacağı açıklansa da enflasyonun çok yükseleceğini ve bu sebeple de ara zam yapılmasının zorunluluk haline geleceğini söyledi. Ekonomist Şeref Oğuz temmuz ayında asgari ücrete bir zam daha beklediklerini söyledi.

emekli-zam-2.jpg

BAYRAM İKRAMİYESİ YENİDEN DEĞERLENDİRİLEBİLİR

Emeklerle ilgili diğer bir iddia ise bayram ikramiyesi hakkında oldu. İddiaya göre emekliler Bayram ikramiyesinde yeterli bulmadı. Geçtiğimiz yıl verilen Cumhuriyet ikramiyesi gibi bayram ikramiyesi de 5000 TL’ye yükseltilmesi isteniyor. Bu konunun hükümet tarafından bir kez daha değerlendirileceği konuşuluyor.

EMEKLİYE ZAM TAKVİMİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA VAR

Diğer yandan emekli maaşlarına zam takvimi ile ilgili de iddialar var. Sosyal güvenlik uzmanlarına göre cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şimdiden talimatını verdi. Emekliler için yapılacak zam hazırlıkları başlarken takvim olarak mart ayı işaret edildi. Yani yerel seçimlerden hemen önce emekliye zam haberi duyurulabilir. Sosyal güvenlik uzmanlarına göre duyuru 10 Mart tarihinde yapılacak.