Emekliler yaşadı! 8 YENİ destek peş peşe açıklandı

Emekliye 8 yeni destek ödemesi geliyor. Yeni refah paketi ile verilecek olan destekler peş peşe açıklandı.

Emekliler yaşadı! 8 YENİ destek peş peşe açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğinde emekli refah paketi hazırlıkları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bakan Vedat Işıkhan konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Emeklilere verilecek olan desteklere ilişkin bilgilendirme yapan Bakan Işıkhan bu açıklamaları sonrasında emekli destek paketi kapsamı da merak edilmeye başlanmıştı. Peki emekli refah paketi ile hangi destekler verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 yılının başında bu yılı emekliler yılı olarak ilan etti. Bu nedenle de emekliler için özel destek hazırlıkları başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye yönelik indirim ve ücretsiz hizmetler ile ilgili Geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklama yaptı. Peki emekliye hangi destekler verilecek? Emekli refah paketi kapsamı neler?

emekliler-yasadi-8-yeni-destek-pes-pese-aciklandi-1.jpg

EMEKLİYE 8 ÖZEL DESTEK GELİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamalarından derlenen bilgilere göre emeklilere yönelik 8 yeni destek geliyor. Bu destekler ise şu şekilde:

Özel Danışman: Emekliye yönelik yeni hizmetler kısa süre içinde açılacak olan emekliler.gov.tr adresinden duyurulacak. Ancak emeklilere yapılacak destekler arasında özel Danışman hizmeti olduğu öğrenildi. Emekliler bu sayede daha kolay bir şekilde destekleri öğrenebilecek.

KYK ve kurum misafirhanelerinde ücretsiz konaklama: Tüm emekliler yeni düzenleme sonrasında kamuya ait olan yurt ve misafirhanelerde ücretsiz olarak konaklayabilecek. KYK yurtları, öğretmenevleri, konuk evleri yüzde 15 indirimli olacak.

Pttcell'den emekli paketi: Emekliler için PTT sağlığı tarafından bir emekli paketi oluşturuldu. Emekliler bu paket sayesinde daha indirimli iletişim sağlayabilecek.

PTT Kargo indirimi: Emeklilere PTT Kargo aracılığı ile de yeni bir indirim uygulanacak.

Yüzde 10 indirimli ulaşım: TCDD ana hat trenlerinde emeklilere yönelik %10 indirim uygulanacak.

Emekli kartı: Emekli kartları sayesinde emekliler Eczane market fatura ödemeleri gibi harcamalarında üst limit dahilinde indirimli alışveriş yapacak. Yine Giyim Mağazaları ile de anlaşma yapılacak ve indirim sağlanacak.

emekliler-yasadi-8-yeni-destek-pes-pese-aciklandi-2.jpg

EMEKLİ REFAH PAKETİ DETAYLARI

Emekliler için hazırlanan refah paketi kapsamında 7 farklı alanda çalışma yapılıyor. Emekliye verilecek olan destekler şu başlıklar altında toplandı:

Ulaşım desteği: Belediyeler tarafından toplu taşıma dışında da emeklilere diğer ulaşım araçlarında indirimli veya ücretsiz ulaşım sağlanması için çalışma yürütülüyor. Tren uçak gibi ulaşım araçlarında da emeklilere ayrıcalık tanınacak bu konuda Ulaştırma Bakanlığı devreye girecek.

İletişim Desteği: Pttcell başta olmak üzere GSM operatörleri ile özel protokoller yapılacak ve emekliler için özel tarifeler uygulanacak.

Alışveriş Desteği: Geliri düşük olan emekliler için Gıda ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılamaları üzere bir alışveriş kartı hazırlanacak … devlet her ay bu karta bir miktar para yükleyecek ve emekliler anlaşmalı marketlerden bu para ile alışveriş yapabilecek. aile Bakanlığı ve belediyeler bu konuda destek olacak.

Belediye Hizmetlerinde İndirim: Yine emekliler için belediyelerle de bir protokol imzalanacak. Böylece emeklilere belediyenin sağladığı su faturası ya da toplu taşıma gibi hizmetlerde indirim uygulanacak. Ayrıca emeklilerin belediye tesislerinde de ayrıcalıklı olması planlanıyor.

Enerji Destekleri: Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi emekliler başta olmak üzere bütün emeklilere doğalgaz ve elektrik faturası indirimi de uygulanacak. Enerji Bakanlığı ile protokol yapılacak ve emeklilere ayrıcalık tanınacak.

Kira Yardımı: Başta Büyük şehirlerde yaşayan emekliler olmak üzere kira yardımları da gündemde. özellikle 10.000 TL Yani en düşük maaş alan emeklilerden başlanarak kira desteği ödemesi yapılacak. Destek miktarının Büyük şehirlerde daha yüksek olması bekleniyor.

Finans Desteği: Bankalarla özel anlaşmalar ve protokoller yapılarak emeklilere banka hizmetlerinde ayrıcalık sağlanacak. kamu bankalarına öncelik verilecek ancak özel bankalarla da görüşme sağlanacak. bu kapsamda emeklilere banka hizmetlerinin ücretsiz olması, düşük faiz imkanı ve krediye daha kolay ulaşma fırsatı tanınması bekleniyor. Ayrıca emekli promosyonları da arttırılabilir.

Özel Emekli Kartı: Emekliler için özel bir kart uygulaması da başlayacak. bu yeni model sayesinde emekliler emekli kartı kullanarak bütün desteklerden bu kart aracılığıyla faydalanma şansına sahip olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı emekli kartı için ortak bir çalışma yürütüyor.