Emeklilere Bayram Müjdesi: Maaş ve İkramiyeler Öne Çekildi

Emekliye bayram müjdesi geldi. Ödemeler öne çekildi. Bayram öncesi çifte ödeme hesaplara geçecek.

Emeklilere Bayram Müjdesi: Maaş ve İkramiyeler Öne Çekildi

Tüm emeklilere bayram müjdesi geldi. Emekli bayram ikramiyesi ve maaş ödemeleri öne çekildi. 4A 4B ve 4C fark etmeden emeklilerin tamamı erken ödeme alacak. Haziran ayı emekli maaşı ödeme takvimi de açıklandı. SGK, emekli maaşlarını öne çekme kararı alırken ödeme tarihlerini de duyurdu. İşte 16 Haziran’daki Kurban Bayramı öncesi emekliye yapılacak ödemeler…

Kurban bayramı bu yıl 16 Haziran’da başlıyor. Bu sebeple de milyonlarca emekli vatandaş haziran ayı maaş ödemelerini erken almak istiyordu. Emekliye güzel açıklama SGK‘dan geldi. Kurban Bayramı öncesinde hem ikramiye ödemeleri hem de maaş ödemeleri erken yatacak. Haziran ayı emekli maaşı ödeme takvimi tek sefere mahsus olarak değiştirilecek. Peki emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli haziran ayı maaş ödemeleri ne zaman yapılacak?

EMEKLİ BAYRAMI İKRAMİYELERİ 10 HAZİRAN’DA ÖDENECEK

2018 yılından bu yana cumhurbaşkanı kararıyla emeklilere bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Emekliler, 2024 yılında belirlenen yeni rakam olan 3000 TL bayram ikramiyesi ödemesini bayramdan hemen önce alacak. SGK emekli bayram ikramiyesi ödeme takvimini detaylı bir şekilde açıklayacak. Ancak şu anda gelen son bilgilere göre bayram ikramiyesi ödemeleri 10 Haziran‘da yapılacak. SGK‘nın muhtemel ödeme takvimi yayınlanırken SSK bağ-kur ve 4C emeklilerine ödemelerin farklı tarihlerde yapılacağı Biliniyor. Detaylı bilgilendirmenin de birkaç gün içinde yapılması bekleniyor.

emeklilere-bayram-mujdesi-maas-ve-ikramiyeler-one-cekildi.jpg

HAZİRAN AYI EMEKLİ MAAŞI ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

16 milyon emekli için diğer bir sürpriz ise haziran ayı emekli maaşı ödemeleri oldu. Sosyal güvenlik kurumu haziran ayında tek sefere mahsus olmak koşuluyla emekli maaşı ödeme günlerini değiştirmeyi planlıyor. Normal şartlarda her ayın 17’si ile 26’sı arasında yapılan haziran ayı maaş ödemeleri bu yıl bayramdan önce alınacak. 16 Haziran‘da başlayacak olan kurban Bayramı’ndan önce emekli bayram ikramiyesi ödeme günleri ile birlikte maaş ödemelerinin de yapılması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan önümüzdeki günlerde bu konuda önemli bir açıklama yapacak. Milyonlarca emekli de heyecanla bu açıklamayı bekliyor. Ancak tahmini ödeme tarihleri emekli bayram ikramiyesi de olduğu gibi 10 Haziran olarak düşünülüyor.