Emeklilere devletten karşılıksız 7200 – 15.000 TL arası yardım parası verilecek

Devlet emeklilere karşılıksız ve geri ödemesi sosyal yardım ediyor. 7200 TL ile 15.000 TL arasındaki sosyal yardım fırsatları Bugün başladı.

Emeklilere devletten karşılıksız 7200 – 15.000 TL arası yardım parası verilecek

Emekli maaşı alanlar aynı zamanda devletten sosyal yardım alabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda mümkün olmayan bu durum Aile Destek paketi ödemesinin başlaması ile birlikte artık mümkün hale geldi. Devletten Sosyal Yardım almak isteyen emekliler e-devlet aracılığıyla 11 haneli T.C kimlik numaraları üzerinden başvuru yapabiliyor. SSK Bağ Kuru memur emeklisi olmak fark etmiyor emekli maaşı alıp hane içindeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması durumunda yardım parası bağlanıyor. Aralık ayı Aile Destek paketi ödemesi henüz başlamadı. Fırsatı kaçırmadan başvuru yapmak için detaylar haberimizde…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişiler için önemli sosyal yardımları ödemeye devam ediyor. Bakanlık tarafından sağlanan sosyal yardım ödemeleri aracından öne çıkanlardan biri de Aile Destek paketi yardımı oluyor. Aile Destek paketi yardımının önemli bir özelliği de asgari ücretli ve emeklilere de ödeniyor olması. Yani bu yardımdan emekli maaşı alan vatandaşlar da rahatlıkla faydalanabiliyor. Peki Aile Destek paketi şartları neler, kimler alabilir?

emekliye-devlet-yardimi-1.jpg

EMEKLİLERE AİLE YARDIMI ÖDEMESİ

Emekli maaşı alanlar için Aile Destek paketi yardımı ödemesi e-devlet üzerinden başvuru karşılığında yapılıyor. T.C kimlik numarası ve şifre ile e-devlet girişi yapan emekliler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında bulunan Aile Destek paketi başvuru formunu doldurabiliyor. Bu yardım için aranan tek bir şart var o da hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması. Şu anda 7.500 TL alan bir emekli hanede 3 kişi yaşıyorsa bu gelir kriterine rahatlıkla uyuyor.

7200 İLE 15.000 TL ARASI SOSYAL YARDIM PARASI

Aile Destek paketi yardımı 7200 TL ile 15.000 TL arasında değişiyor. Yıllık bu miktar verilirken aylık olarak ödeme miktarı ise 850 ile 1250 TL arasında oluyor. Başvuru yapan ailenin Anasınıfına ya da Anaokuluna giden çocuğu varsa yardım miktarı daha da yüksek oluyor. Çocuk destek bileşeni kapsamında verilen ödeme 350 TL ile 650 TL arasında değişiklik gösteriyor.

emekliye-devlet-yardimi-2.jpg

ARALIK AYI AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile destek ödemeleri şu anda 4 milyon hanenin faydalandığı en önemli sosyal yardımlardan biri olarak öne çıkıyor. Aile Destek paketi yardımından faydalanmak için başvuru yapanlar aralık ayı sosyal yardım ödemelerini alacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Aralık ayında verilecek olan aile destek yardımı ödemelerinin 15 Aralık tarihinden itibaren T.C kimlik numarası son hanesine göre hesaplara yatacağı bildirildi. 15 Aralık'ta başlayacak olan ödemeler il bazında yapılacak ve 31 Aralık tarihine kadar tamamlanacak.