Emeklilere Müjde: 4.000 TL Ek Zam Takvimi Çıktı

Emeklilere müjde. Son dakika haberi ile 4000 TL'lik yeni ek zam takvimi belli oldu. Emekli maaşı alan herkesi yakından ilgilendiren haber Az evvel geldi.

Emeklilere Müjde: 4.000 TL Ek Zam Takvimi Çıktı

Emeklilere Müjde: 4.000 TL Ek Zam Takvimi Çıktı!

Emekli maaşı alan 17 milyona yakın vatandaş Ocak 2024 zammı ile birlikte büyük bir sevinç yaşadı. SSK bağ-kur memur emeklisi ve EYT emeklisine Bu yıl eşit zam yapılarak %49.25 artış gerçekleştirildi. En düşük emekli maaşı da 10.000 TL'ye yükseldi. Ancak emekliler yeni ek gelir ve eklem fırsatlarını da yakından takip ediyor. Yapılan yeni düzenlemeler emeklilere bir dizi avantajı da beraberinde getiriyor. Yeni ek zam, promosyon zammı ve bayram ikramiyesi zammı emeklinin yüzünü güldürecek. Emekliye 4 bin TL'lik ek zam için takvim netleşti.

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin kabul edilmesiyle birlikte Türkiye'de emekli vatandaş sayısı 17 milyona dayandı. Emekliler ne yazık ki geçim sıkıntısı yaşıyor Aldıkları maaşlarla ay sonunu getirmekte zorlanıyor. Bu sebeple de emekli vatandaşlar yeni ekran düzenlemelerini yakından takip ediyor. SSK bağ-kur memur emeklisi 4 EYT emeklisi milyonlarca vatandaş için haber geldi. Emekliye 4 bin TL'lik seyyanen zam tek takvimi belli oldu. Üstelik Sadece bu kadar da değil emekli maaşı alanlara yeni müjdeler de yolda. İkramiye zammı refah Payı zammı ve promosyon zammı kapıda. İşte emekliler için yeni haberlerin detayları…

emekliye-seyyanen-zam-1.jpg

EMEKLİYE 4000 TL SEYYANEN ZAM YAPILACAK MI?

4A 4B 4C Emekli su vatandaşlar yerel seçimlere doğru geri sayım devam ederken seyyanen zam beklentisi içine girdi. Aslında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı emekli yılı açıklaması emeklinin umutlarını da arttırdı. Yerel seçimlere doğru adım adım ilerlerken Ankara kulislerinde önemli gelişmeler var. Son gelen bilgilere göre hükümet hazırlık aşamasına geçti. Emekli maaşlarına yeni bir ilave zam daha yapılacak. Seçim öncesi yapılması beklenen 4.000 TL'lik ilave zam seyyanen zam olarak maaşlara eklenecek.

EMEKLİYE İLAVE ZAM TAKVİMİ BELLİ OLDU

Ekonomi yazarları ve Sosyal Güvenlik uzmanları Ankara kulislerinden aldıkları bilgiler doğrultusunda emekliye ek zam takvimini açıkladı. Gelen bilgilere göre emekli maaşlarına yapılacak 4000 TL'lik seyyanen zam En geç 10 Mart tarihinde gelecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması beklenen seyyanen zam genel kurulda oylanacak. TBMM genel kurulunda zam kabul edilirse Cumhurbaşkanı imzası ile resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek. 4A 4B 4C emeklisine Ocak 2024 zammı olduğu gibi seyyanen Zam konusunda da eşit bir artış yapılacağı düşünülüyor.

emekliye-seyyanen-zam-2.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA DA 2.000 TL'LİK ARTIŞ BEKLENİYOR

Emekli maaşı alanlar için yeni bir haberde en düşük emekli maaşı zammı konusunda geldi. 10.000 TL olarak belirlenen en düşük emekli maaşı emeklilere düşük gelmişti. Bir süredir geçim sıkıntısı yaşayan emekliler bu konuda tepki gösteriyor zam oranlarının arttırılmasını istiyordu. Emekli maaşı alanlara yeni haber var. En düşük emekli maaşı konusunda da bir güncelleme söz konusu olacak. Yerel seçim öncesi en düşük emekli maaşının da 12.000 TL'ye yükseltileceği düşünülüyor. Yani 2000 TL'lik seyyanen zam en düşük emekli maaşına da uygulanacak. Hükümetin bu kararları Mart ayında peş peşe açıklayacağı tahmin ediliyor.