Emeklilere müjde! TAHSİS NO’YA göre 16.000 TL ikramiye Cumartesi Pazar yatacak

Son dakika haberi emeklilere Müjde geldi. Cumartesi pazar emeklinin IBAN numarasına 16.000 TL ödemeler yatacak. Ödemelere ilişkin detaylar netleşti.

Emeklilere müjde! TAHSİS NO’YA göre 16.000 TL ikramiye Cumartesi Pazar yatacak

Türkiye'deki tüm emekliler için yılbaşında yapılan zam oranı yüzde 49.25 olmuştu. Bayram ikramiyesi ise 3000 TL'ye yükseltirdi. Sürpriz açıklama geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi ve emekliye verilen ikramiye ödemeleri de arttı. 4A 4B 4c emeklisi için bayram öncesi peş peşe sürprizler yapılırken Cumartesi Pazar günü de IBAN numarasına ödemelerin yatacağı duyuruldu. Emekliye tahsis numarası sonuna göre yatacak ödeme miktarı tam 16.000 TL'yi buluyor. Tüm emekliler bu ödemelerden yararlanabilirken merak edilen detaylarda belli oldu.

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler için geri sayım devam ederken emeklilerin de seyyanen zam umudu vardı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde zam için temmuz ayını işaret eden bir açıklamada bulundu. Yani emekli maaşı alanlara seçim öncesi bir zam yapılmayacak. Seçim öncesi zaman umutlarını kaybeden emeklileri ise şimdi gözünü ek ödemelere çevirmiş durumda. Türkiye'deki milyonlarca emekli için ek ödeme fırsatları devam ediyor. Hem Bayram ikramiyesi ödeme takvimi belli oldu hem de emekli için verilecek olan ek ikramiye fırsatı sunuldu. Emekli maaşı alanlara yeni bir müjde daha geldi. O emeklilere 16.000 TL'lik ödeme yapılacak. Kamu bankalarına yetki veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine yapılacak olan ek ödemelere ilişkin detaylar belli oldu. Peki çift ikramiye kimlere verilecek soru işareti çift ikramiye alacak emekliler kimler?

emekli-ek-ikramiye.jpg

EMEKLİ İKRAMİYELERİ ARTTIRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde sürpriz bir açıklama yaparak kamu bankalarının emekli promosyon miktarlarının arttırıldığını duyurdu. Kamu bankaları son 3 yıldan bu yana emeklilere en az 3000 TL en fazla 5000 TL'lik promosyon ödemesi yapıyordu. Ancak 2024 yılında birçok bankanın promosyon miktarlarını arttırması ile beraber kamu bankaları da yarış dışında kalmıştı. Ciddi bir emekli müşteri kaybı da yaşayan kamu bankaları Cumhurbaşkanı talimatı ile yeni bir adım attı.

emekli-hafta-sonu-kiyagi-2.jpg

8000 TL İLE 12.000 TL ARASINDA ÖDENECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile kamu bankaları tarafından artık emeklilere 8.000 TL ile 12.000 TL arasında ek ikramiye ödemesi yapılacak. Devlet bankaları, 3 yıllığına maaşını kendisine Taşıyan 4A 4B 4c emeklisi herkese Ödeme yapacak. Ancak bazı emeklilerin çift ikramiye alma fırsatı da bulunuyor.

emekli-hafta-sonu-kiyagi-4.jpg

O EMEKLİLER 16.000 TL ÖDEME ALACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre emekli maaşı alıp aynı zamanda ölüm aylığı da alanlar için çift ikramiye ödenmesi mümkün olacak. Kamu bankaları, ortalama 10.000 TL ikramiye ödemesi yaparken maaş aralığına göre bu miktar 12.000 TL'ye kadar yükseliyor. Ancak SGK geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada dul ve yetim aylığı alanlar için de 5000 TL ikramiye ödeneceğini duyurmuştu. Ortalama 11.000 TL ikramiye almaya hak kazanan bir emekli aynı zamanda ölüm aylığı da alıyorsa toplam 16.000 TL ikramiye alabiliyor. Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank şubelerine başvuru yapmak yeterli oluyor.