Emeklilere yeni MÜJDELER yolda! Güzel haber az önce geldi

Emekliye verilen zam yıl başından bu yana tartışılmaya devam edilirken emekliler için yeni bir düzenleme olup olmayacağı da merak edilenler arasında. Emekli maaşlarında artış, düzenleme, yeni zam olacak mı merak ediliyor.

Emeklilere yeni MÜJDELER yolda! Güzel haber az önce geldi

Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz’dan emeklilerin yüzünü güldüren bir açıklama geldi. Maaşlarına iyileştirme bekleyen emekli vatandaşlara yönelik yeni gelişmeyi duyuran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilerle ilgili özel bir çalışma yapıldığını söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu konuyla ilgili çalışma yaptığını söyleyen Yılmaz, yüksek enflasyonun altında ezilen emeklilerle ilgili özel bir çalışma yapıldığını belirtti.

EMEKLİLER İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA YAPILIYOR

A Haber ekranlarına konuk olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli vatandaşların beklentilerini ve emeklilerle ilgili yeni düzenleme gündemini ele aldı. Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini vurgulayan Yılmaz, emeklilere 6 ay için yapılan yüzde 50’ye varan artışı hatırlattı ve ‘Emeklilerimize 6 ay için bir artış yapılmıştı biliyorsunuz. Bu yüzde 50’ye varan artış 6 ay için geçerli, 6 aylık süreç için yapılmıştı. 6 ay sonrası memurlar da olduğu gibi emeklilerimiz için de bu değerlendirmeler yapılacaktır elbette. Dolayısıyla orada gerekli ayarlamalar mutlaka ele alınacak, yapılacaktır. Bir taraftan da Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı, gündelik hayata dokunan birtakım çalışmalar ve hazırlıklar var. Onlar da tamamlandığında Çalışma Bakanlığımız bunları toplumla paylaşacaktır.’ dedi.

emeklilere-yeni-mujdeler-yolda-guzel-haber-az-once-geldi-001.jpg

ENFLASYON VURGUSU

Enflasyonla mücadele konusuna da değinen ve enflasyonu düşürmekte kararlı olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla mücadele konusunda ise şu mesajları verdi; ‘Enflasyonu düşürmeye kararlıyız. Geçmişte de bunu yapmış bir kadroyuz. Bu bir süreç. Haziran, Temmuz ve Ağustos’ta enflasyon düşecek.’ dedi.

emeklilere-yeni-mujdeler-yolda-guzel-haber-az-once-geldi.jpg

EMEKLİLERİ HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın canlı yayındaki açıklamaları emekli vatandaşları heyecanlandırdı. Emekliler için yapılan özel çalışma merak konusu olurken emekliye yeni müjde, müjdeler yolda şeklinde yorumlar yapılmaya başlandı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon rakamları sonrasında gözler yeni zam oranına çevrildi. TÜİK, Ocak ayı için yüzde 6,70, Şubat ayı için yüzde 4,53, Mart ayı için ise yüzde 3,16 enflasyon açıkladı. Açıklanan bu rakamlara göre SGK ve Bağ-Kur emekli maaşı yüzde 15,05’lik zammı hak etmiş oldu. Nisan ve Haziran ayı enflasyon rakamları da hesaplandığında 6 aylık enflasyona göre bir artış olacak. Bu rakamlar da SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı oranını yansıtacak.