Emeklileri heyecanlandıran açıklama! 29 Ekim ikramiyesi 10 bin lira mı olacak? Ekim ayında…

Emeklilere ödeneceği söylenen Cumhuriyet İkramiyesi ile ilgili çok önemli bir açıklama geldi. Emekliler 29 Ekim'de 10.000 TL Cumhuriyet İkramiyesi alacak mı? İşte detaylar.

Emeklileri heyecanlandıran açıklama! 29 Ekim ikramiyesi 10 bin lira mı olacak? Ekim ayında…

Türkiye'nin ekonomik sıkıntılar yaşadığı bir dönemde emeklilere verilecek Cumhuriyet İkramiyesi heyecan yarattı. Konuyla ilgili resmi bir açıklama olmamasına rağmen, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün emekliler adına konuştu.

Ergün konu ile alakalı, gerçekleşmesi halinde 29 Ekim'de emeklilere verileceği söylenen olası Cumhuriyet ikramiyesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ama Ergün ödemenin miktarı ile alakalı endişeleri de gündeme getirdi. İşte TÜED Başkanı Kazım Ergün’ün çok önemli açıklamaları ve beklentiler.

5.000 TL KABUL EDİLEMEZ

64f80be8ae0a8f0f00ff9160.webp

Kazım Ergün, emeklilerin içinde bulunduğu zorlu ekonomik durumu vurgulayarak maaş artışı beklentilerini dile getirdi. Ayrıca bayram ikramiyelerinin de artırılması gerektiğinin altını çizdi. “Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına verilen 5.000 TL'lik ikramiye, emeklilere ek gelir sağlarken, milletimizin önemini yansıtmaktan ve emeklileri sevindirmekten uzaktır.” diyen Ergün, Cumhuriyet İkramiyesi'nin mevcut koşullara uygun olarak en az 10.000 TL olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Kazım Ergün, emekli maaşı artışlarını tartışırken emeklilerin beklentilerine ilişkin endişelerini dile getirdi. Ergün konu hakkında “Hükümet yetkililerinin de belirttiği gibi, emeklilerimiz Ekim ayında yapılacak maaş artışlarını merakla beklemektedir. Bu zamlı maaşların aynı ay içinde ivedilikle ödenmesi büyük önem taşımaktadır. Ancak, Kasım ya da Aralık ayına kadar gecikme olabileceğine dair iddialar var ki bu durum emekli vatandaşlarımız için son derece tedirgin edici. Bu durum ciddi endişelere yol açmış ve güçlü tepkilere neden olmuştur. Zaten zor durumda olan milyonlarca emekli vatandaşımızın sınırlarının zorlanması kötü olacaktır” şeklide konuştu.

ZAMLI İKRAMİYELER BEKLENİYOR

Bayram ikramiyeleri konusunda da bir değerlendirme yapan Kazım Ergün, "Emeklilerimize bayram ikramiyesi vermek için uzun yıllardır çaba sarf ediyorduk. Nihayet 2018 yılında çabalarımızın karşılığını aldık ve emekli bayram ikramiyesi 1.000 TL olarak başlatıldı. Ardından 2021 yılında bayram ikramiyesini yüzde 10'luk bir artışla 1.100 TL'ye yükselttik.

Emekli bayram ikramiyesinin ilk kez uygulamaya konulduğu Mayıs 2018'de 1.000 TL ile 190 TL'ye denk gelen 5,3 gram 24 ayar altın alınabiliyordu. Emekli ikramiyesi bu değerde kalsaydı, bugün 2.000 TL yerine 9.000 TL olacaktı. Bu nedenle, emekli bayram ikramiyelerini bu seviyeye geri getirmemiz zorunludur." dedi.