Emeklilik yaşı düştü! 1999 öncesi 2000 2008 arası sigortalı olanlar hemen listeye bakın

Erken emeklilik hayali kuranlara müjdeli haber geldi. Emeklilik yaşı öyle çekildi. 1999 öncesi 2000 2008 arası Sigorta başlangıcı olan herkesi kapsıyor.

Emeklilik yaşı düştü! 1999 öncesi 2000 2008 arası sigortalı olanlar hemen listeye bakın

Emeklilik sisteminde devrim niteliğinde bir düzenleme yakın zamanda hayata geçecek. yapılacak olan yeni düzenleme ile birlikte milyonlarca vatandaş içinde erken emeklilik kapısı sonuna kadar açılacak. İlk etapta 1.1 milyon vatandaşın faydalanacağı yeni düzenlemeye ilişkin detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. prim indirimi ve yaş indirimi ile birlikte Tam 5 yıl erken emeklilik Mümkün olacak. Peki erken emeklilik kimleri kapsıyor? büyük emeklilik reformu ne zaman yapılacak?

SSK ve bağ-kur'lu çalışan milyonlarca kişinin hayalini kurduğu erken emeklilik düzenlemesine ilişkin son dakika gelişmelerini SGK aktardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde milyonlara erken emeklilik müjdesi vermişti. EYT'de prim eksiği nedeniyle emekli olamayan bağ-kurlulara yeni düzenleme geliyor. bağ-kur ve SSK prim eşitlemesi yapılması ile birlikte 1.1 milyon vatandaşa 5 yıl erken emeklilik olanağı tanınacak. çok sayıda vatandaşın heyecanla beklediği düzenleme için sosyal güvenlik kurumundan yeni bir açıklama yapıldı. Peki erken emeklilik ne zaman çıkacak? yeni erken emeklilik düzenlemesi ne zaman geliyor? erken emeklilik hayali kuranlar için son dakika gelişmeleri haberimizde…

emeklilik-yas-indirimi-1.jpg

PRİM İNDİRİMİ İLE 5 YIL ERKEN EMEKLİLİK

EYT'yi kaçıran bağ kurlular için güzel haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada EYT'yi prim eksiği nedeniyle kaçıran bağ-kurlulara prim indirimli müjdesini duyurdu. SSK ve bağ-kur arasında yapılacak prim eşitlemesi ile birlikte bağ-kurluların emeklilik prim gün sayısı 9.000 günden 7200 güne indirilecek. Böylece 1.1 milyon bağ kuruluya erken emeklilik fırsatı da gelmiş olacak.

BAĞ-KURLULARA PRİM İNDİRİMİ NE ZAMAN GELECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bağ kurlulara prim indirimi tarihi ile ilgili de Geçtiğimiz günlerde partisinin meclisteki grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Ocak ayının işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşından önce düzenlemenin TBMM genel kuruluna sunulacağını söyledi. yeni düzenleme ile birlikte özellikle esnafın birim yükünün azalacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk etapta 1.1 milyon küçük esnafın emeklilik hakkını elde edeceğini ifade etti.

emeklilik-yas-indirimi-2.jpg

TORBA YASA NE ZAMAN TBMM'YE GELECEK?

Peki bağ kurluya prim indirimi de getirecek olan Torba yasa ne zaman TBMM'ye gelecek? yeni torba yasa ile birlikte birçok düzenlemenin meclis gündemine gelmesi bekleniyor. bu düzenlemeler arasında bağ-kurlulara prim indirimi de yer alıyor. yeni düzenlemenin Aralık ayının sonlarına doğru meclise sunulacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca TBMM'ye gelecek 2. torba yasa maddeleri arasında taşerona kadro düzenlemesi, staj ve çıraklık mağdurlarına emeklilik, Ev hanımlarına emeklilik, Evlenecek gençlere faizsiz kredi gibi düzenlemelerin de yer alacağı tahmin ediliyor.