Emekliye 4500 TL İLAVE ZAM Sürprizi SON DAKİKA! Meclis Onayladı

Emekliye 4.500 TL ilave zam son dakika bilgisi geldi. Meclis çalışmaya başlar başlamaz onayladı. O emeklilerin maaşı güncelleniyor.

Emekliye 4500 TL İLAVE ZAM Sürprizi SON DAKİKA! Meclis Onayladı

Emekliye 4500 TL İLAVE ZAM Sürprizi SON DAKİKA! Meclis Onayladı!

Emekliye ek zam gelecek mi gelmeyecek mi tartışmaları bir süredir devam ediyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan son yaptığı açıklama ile ilave zam kapılarını kapatsa da bazı emekliler için hala umut var. Çünkü TBMM'de bekleyen torba yasa maddeleri arasında 4.500 TL'lik ilave zam hala bekliyor. Meclisi yeniden çalışmaya başlaması ile birlikte 4.500 TL ek zam yeniden gündeme geldi. peki 4C’li emeklilere ek zam gelecek mi? 3600 ek gösterge zammı TBMM’den geçti mi?

Emekliye ilave zam konusu uzun süreden beri Türkiye'nin en önemli gündemlerinden Biri haline dönüştü. Milyonlarca emekli sık sık yaşadıkları geçim sıkıntısını dile getiriyor hükümetten ilave zam talep ediyordu. Seçim öncesinde de bu talepler gündeme gelmişti ancak ne yazık ki beklenen zam haberi verilmedi. Emeklinin gözü ise seçim sonrasında TBMM'nin açılışına çevrildi. Meclis 16 Nisan itibariyle yeniden çalışmaya başladı. Peki emekliye 4.500 TL 3600 Ek gösterge zammı kabul edildi mi? Emekliye ek zam ne zaman gelecek? İşte Emekliye 4.500 TL ekstra zam haberi ve detaylar…

emekliye-4500-tl-ilave-zam-surprizi-son-dakika-meclis-onayladi-1.jpg

EMEKLİYE 4500 TL EKSTRA ZAM BEKLENİYOR

Uzun süreden beri TBMM'de bekleyen 3600 ek gösterge düzenlemesi için nihayet çalışmalar başlıyor. 16 Nisan'da Meclis'in yeniden göreve başlaması ile birlikte torba yasa maddeleri içinde harekete geçildi. Bu maddeler arasında emekliye ilave zam içeren 3600 ek göstergede bulunuyor. Düzenleme ile birlikte 1 kademeye gelen ve 30 yıllık hizmet süresini doldurmuş olan tüm memurların 3.600 ek göstergeden faydalanacağı öğrenildi. Göstergelerin 3600 yükseltilmesi ile birlikte zam haberi de geliyor.

Memur emeklisi için gösterge artışı aynı zamanda maaş artışı demek oluyor. Ek gösterge düzenlemesi sonrası memur emeklisinin maaşlarında en az 4.500 TL'lik bir artış olacağı tahmin ediliyor. Aynı zamanda memur maaşları ve memurların emeklilik ikramiyeleri de yükselecek. Henüz memur maaşlarına gösterge düzenlemesinin ne kadar yansıyacağı tam olarak bilinmiyor ancak memurların emeklilik ikramiyelerinde 150.000 TL'ye kadar bir artış olacağı düşünülüyor.

emekliye-4500-tl-ilave-zam-surprizi-son-dakika-meclis-onayladi-2.jpg

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

4C emeklisi milyonlarca vatandaşın gözü kulağı şimdi TBMM'de. 3600 ek gösterge düzenlemesi ne zaman çıkacak ne zaman kabul edilecek sorusunun yanıtı merak ediliyor. 16 Nisan itibarıyla meclis seçim ve Bayram tatilinden döndü yeniden çalışmaya başladı. Düzenlemelerin de artık pazartesi günü itibariyle görüşülmesi bekleniyor. Yani emekli ve memurlar bekledikleri zam müjdesinin nisan ayı sonuna kadar alabilir.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİNE ZAM VAR MI?

Peki SSK ve bağ-kur emeklisinin maaşlarına zam gelecek mi? Emekliye ilave zam konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Kesin ve net konuştu. Yani SSK ve bağ-kur emeklisine Temmuz’dan önce bir zam beklentisi bulunmuyor. Temmuz ayında enflasyon farkı emekli maaşlarına yansıyacak.