Emekliye 5000 TL yeni ikramiye müjdesi! Cumhurbaşkanı talimat verdi, karar çıktı

Son dakika haberi… Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye 5000 TL yeni ikramiye müjdesi verdi. Az önce Ak Parti'den üst düzey yetkili açıkladı.

Emekliye 5000 TL yeni ikramiye müjdesi! Cumhurbaşkanı talimat verdi, karar çıktı

Son dakika haberi… Milyonlarca emekliyi ilgilendiren yeni gelişme şimdi duyuruldu. Ak Parti grup başkanı Abdullah Güler açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni 5.000 TL ikramiye talimatı verdi. Çalışmayan emeklilere verilen 5.000 TL ikramiye ödemesi artık çalışan emeklilere de verilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine hazırlıklara başladı. Emekliye yeni ikramiye son dakika gelişmesi haberimizde…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine milyonlarca emekliye Kasım ayının ilk yarısında 5.000 TL'lik emekli ikramiyesi ödenmişti. Çalışmayan emeklilerin faydalandığı emekli ikramiyesinin çalışanlara da verilmesi için talepler bir süredir devam ediyordu. Az önce Ak Parti grup başkanı Abdullah Güler son dakika açıklaması ile emeklilere müjdeyi duyurdu. Çalışan emeklilere ikramiye için Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi.

AK PARTİ GRUP BAŞKANI DUYURDU

Çalışmayan emeklilere verilen 5.000 TL'lik ikramiyenin ardından yeni Müjde az önce geldi. Ak Parti grup başkanı Abdullah Güler yaptığı son dakika açıklaması ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine çalışan emeklilere de 5.000 TL verilmesi için çalışmaların başladığını duyurdu. Gazetecileri açıklamalarda bulunan Ak Parti grup başkanı Güler şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalışan emeklilere de 5 bin TL verilmesine ilişkin detaylı bir çalışma var. Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak".

ÇALIŞMAYAN EMEKLİLER İKRAMİYE ÖDEMELERİNİ ALMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9 Ekim tarihinde yapılan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunmuş ve cumhuriyetin 100. Yılı Dolayısıyla çalışmayan emeklilere 5000 TL'lik ikramiye ödemesi yapılacağını bildirmişti. Ancak çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan emekliler de dahil olmak üzere birçok emekli bu durumda mağdur olmuştu. Bir süredir emeklilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talepleri vardı. AK Partili yöneticiler bu talepleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmayan emeklilere de ikramiye verilmesi için hazırlıklara başladı.