Emekliye ara zam ek zam sorusu yanıt buldu! TEMMUZ ayında aylıklara yansıtılacak

Temmuz ayı yaklaşırken gözler asgari ücret ve emekli maaşlarına ara zam, ek zam olacak mı sorusuna verilecek yanıtlara çevrildi. Emekli vatandaşlar maaşlarına ek zam yapılacak mı merakla beklerken asgari ücrete ara zam sorusu da yanıt buldu.

Emekliye ara zam ek zam sorusu yanıt buldu! TEMMUZ ayında aylıklara yansıtılacak

Hem asgari ücretli çalışanlar hem de emekli vatandaşlar gözünü Temmuz ayına çevirdi. Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olacak mı, emekliye ek zam, ara zam var mı, yok mu sorusu merak edilirken konuyla ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Temmuz ayında ara zam olacak mı sorusuna yanıt veren Bakan Işıkhan, emeklilerin beklentisi ile ilgili de açıklamalar yaptı ve emeklilerin Temmuz ayında enflasyondan veya sözleşmeden kaynaklanan fark ödemelerinin aylıklarına yansıtıldığını hatırlattı. İşte detaylar…

GÖZLER ARA ZAMDA

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın gözü ve kulağı Temmuz ayına çevrilirken Temmuz 2024’te asgari ücrete ve emekli aylıklarına ara zam olup olmayacağı soruları gündemde yer almaya devam ediyor. Konuyla ilgili soru işaretlerini gideren açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Son dönemde sıkça araştırılan bu konuyla ilgili önemli açıklamalara yer veren Bakan Işıkhan, basın mensuplarının ‘Temmuz ayında ara zam olacak mı?’ sorusunu yanıtladı. AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gündemin ilk sıralarındaki bu soruya yanıt veren Işıkhan, Temmuz ayında ara zam olmadığını söyledi.

emekliye-ara-zam-ek-zam-sorusu-yanit-buldu-temmuz-ayinda-ayliklara-yansitilacak.jpg

ENFLASYONDAN VEYA SÖZLEŞMEDEN KAYNAKLANAN FARKLAR AYLIKLARA YANSIYOR

Asgari ücrete ve emekli aylıklarına ara zam olmayacağını söyleyen Bakan Vedat Işıkhan, Temmuz ayında ara zam yapılmayacağını belirtti ve ‘Temmuz’da ara zam yok. Başta nasıl karar alındıysa süreç öyle işleyecek.’ dedi. Emekli aylıkları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Işıkhan, emeklilerin enflasyondan veya sözleşmeden kaynaklanan fark ödemelerinin aylıklarına yansıdığını hatırlattı ve ‘En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten Temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz.’ ifadelerine yer verdi.

emekliye-ara-zam-ek-zam-sorusu-yanit-buldu-temmuz-ayinda-ayliklara-yansitilacak-001.jpg

EMEKLİLER YILI KAPSAMINDA YAPILACAK DÜZENLEMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ ilan etmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da Emekliler Yılı kapsamında yapılacak düzenlemelerle ilgili konuştu. Protokollerin gerçekleştirildiğini belirten Bakan Işıkhan, ‘Birçok Bakanlık ve özel sektör kuruluşlarıyla protokollerimizi gerçekleştiriyoruz. Yavaş yavaş belirli bir noktaya geldik. Yakın zaman içerisinde bir lansman gerçekleştireceğiz. Somut bir şey olmadığı sürece paylaşmam çok etik olmaz diye düşünüyorum. Emeklilerimize ayrıcalık tanıyan onları destekleyecek psikolojik, sosyal ve ekonomik anlamda refahını artırmak için çalışacağız.’ dedi.