Emekliye çifte MÜJDE! Refah paketi ve zam yolda milyonlar nefesini tuttu

Emekli vatandaşların gözü ve kulağı Temmuz ayına çevrildi. Temmuz ayında memur ve emeklilere yapılacak olan zamla ilgili tüm detaylar ve son dakika gelişmeleri yakından takip edilirken refah paketi gündemi de yakından takip ediliyor.

Emekliye çifte MÜJDE! Refah paketi ve zam yolda milyonlar nefesini tuttu

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren refah paketi ve zam gündemiyle ilgili son gelişmeler ve tüm detaylar manşetlerin en üst sıralarında yer almaya devam ediyor. Emekliye refah paketi müjdesi geliyor. Yeni zam oranı kadar merak edilen bir konu olan refah paketi ile ilgili tarih araştırmaları devam ediyordu. Bu paketin detaylarıyla ilgili tüm gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan yapılacak açıklamaya çevrilmişti. Konuyla ilgili detayların Mayıs ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.

REFAH PAKETİ ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Maaşlarına yapılan zammı yeterli bulmayan ve ek zam talebinde bulunan emekli vatandaşlar yaşadıkları geçim sıkıntısını sık sık dile getiriyor ve bu sıkıntılarını hafifletecek yeni bir düzenleme talebinde bulunuyordu. Emeklilerin sesi duyuldu ve bu talepleri karşılıksız kalmadı. Emeklilere yönelik yeni bir refah paketi üzerinde çalışıldığı belirtilirken emekliye refah paketiyle ilgili tarih ve detaylar da merak edilmeye başlandı. Emeklilere yönelik refah paketi çalışmaları sürüyor. Çalışmanın taslağı ortaya çıkmaya başlarken bu paketin Mayıs ayı içerisinde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Sabah’ta yer alan habere göre, söz konusu refah paketi emekli vatandaşların merakla beklediği çok sayıda düzenlemeyi içermekte. Bunlardan birinin de emeklilere özel ‘Emeklikart’ uygulaması olduğu belirtiliyor.

emekliye-cifte-mujde-refah-paketi-ve-zam-yolda-milyonlar-nefesini-tuttu.jpg

REFAH PAKETİNİN İÇERİĞİ

Üzerinde çalışıldığı belirtilen refah paketinin içeriği merak edilirken bu pakette emekliler için özel olarak hazırlanacağı belirtilen ‘Emeklikart’ uygulamasının bulunduğu da iddia ediliyor. Bu karta emeklilere yapılacak tüm destekler ödenebilecek. Ayrıca paketin içinde; Belediye hizmetleri, enerji destekleri, ulaşım destekleri, finans destekleri ve konut-kira destekleri gibi çok sayıda destek unsurunun yer aldığı da belirtiliyor.

emekliye-cifte-mujde-refah-paketi-ve-zam-yolda-milyonlar-nefesini-tuttu-001.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI MERAKLA BEKLENİYOR

Öte yandan emekli vatandaşların merakla beklediği bir diğer konu ise en düşük emekli maaşına yapılacak artış. Bilindiği gibi Ocak ayında en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye yükselmişti. Şimdi gözler Temmuz dönemine çevrildi. Temmuz döneminde yapılacak olan zamla en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı merak ediliyor. Emekli maaşları her yıl Ocak ve Temmuz aylarında 6 aylık enflasyon doğrultusunda zamlanıyor. Emekli vatandaşlar 2024 Temmuz ayında maaşlarına yapılacak zammı merakla bekliyor. Temmuz ayında yapılacak zam oranıyla birlikte emekli maaşları yükselecek ve en düşük emekli maaşı da belli olacak.