Emekliye EK İKRAMİYE Son Dakika! Ödeme Tarihleri Belli Oldu

4A 4B 4C emeklisine ek ikramiye son dakika gelişmesi. Emekli ikramiyesi için ödeme tarihleri açıklandı.

Emekliye EK İKRAMİYE Son Dakika! Ödeme Tarihleri Belli Oldu

Emekliye EK İKRAMİYE Son Dakika! Ödeme Tarihleri Belli Oldu!

Milyonlarca emekli vatandaşın beklediği emekli bayram ikramiyesi zammı geçtiğimiz günlerde belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sürpriz bir açıklama yaparak emekliye verilecek olan bayram ikramiyesi artışın %50 olduğunu duyurdu. Böylelikle geçtiğimiz yıl 2000 TL olan bayram ikramiyesi bu yıl 3000 TL olarak ödenecek. Peki emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu mu? Milyonlarca emeklinin merak ettiği sorunun yanıtı ortaya çıktı. İşte 2024 emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri…

SSK Bağkur memur emeklisi dul ve yetim aylığı alanlar ve daha bir çok vatandaşa sağlanan bayram ikramiyesi ödemelerine ilişkin yeni son dakika gelişmesi duyuruldu. Emeklinin beklediği açıklama geldi Bayram ikramiyesi ödeme tarihleri netleşti. Çok sayıda vatandaşın faydalanacağı bayram ikramiyesi o tarihte hesaplara yatacak. Hem de bu yıl bayram ikramiyesi zamlı olarak ödenecek. Peki kimler emekli bayram ikramiyesi alacak? 2024 emekli Bayram ikramiyesi kaç TL oldu? Emeklinin beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri ve detaylar haberimizde…

2024 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ KAÇ TL OLDU?

Türkiye’de 17 milyondan fazla emekli vatandaş ile birlikte özel durumu olan bir çok kişinin faydalandığı emekli bayram ikramiyesi 2024 yılı için belli oldu. SSK Bağkur memur emeklisi dul ve yetim aylığı alanlar şehit yakınları, gaziler, vazife malulleri gibi vatandaşlara verilecek olan bayram ikramiyesi cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ordu mitinginde yaptığı açıklamaya göre bu yıl emekli bayram ikramiyesi %50 zamlı olarak ödenecek. Yani geçtiğimiz yıl 2000 TL olan bayram ikramiyesi 3000 TL’ye yükseldi.

emekliye-ek-ikrami.jpg

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Merakla beklenen emekli bayram ikramiyesi tarihleri de belli oldu. Emekliye yapılacak ödemeye ilişkin gelen son dakika açıklamasına göre bayram ikramiyesi ödemeleri 1 Nisan ve 7 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Emekliler tahsis numarası son hanesine göre ödemelerini IBAN numaralarından alabilecek. Emekli Bayram ikramiyesi için herhangi bir başvuru şartı bulunmuyor. Doğrudan ödemeler emeklinin hesabına yatıyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK?

2024 emekli bayram ikramiyesi ödemelerinde kapsamda genişledi. Daha önce sadece emekli ve dul ve yetim aylığı alanların faydalandığı bayram ikramiyesi bu yıl şehit yakınları, gaziler, vazife malul, güvenlik korucuları, terörden zarar gören vatandaşlara da ödenecek.

Nisan ayı itibari ile milyonlarca vatandaş emekli bayram ikramiyesi almış olacak olacak.

1 MART’A KADAR EMEKLİLİK BAŞVURUSU YAPMAK GEREKİYOR

Diğer yandan emekli bayram ikramiyesi ile ilgili yeni önemli bir haber daha var. Bayram ikramiyesi ödemesinden faydalanabilmek için yeni emekli olacakların en geç 1 Mart tarihine kadar emeklilik başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyor. 1 Mart tarihinden önce başvurusunu yapanlar henüz emekli maaşı bağlanmasa bile bayram ikramiyesi almaya hak kazanıyor. Ancak başvurusunu 1 Mart tarihine kadar tamamlamayanlara bayram ikramiyesi verilmeyecek.

O sebeple de sosyal güvenlik uzmanlarından önemli uyarı geldi. Bayram ikramiyesi almak isteyen vatandaşların son tarihi kaçırmadan başvurularını yapması gerekiyor.