Emekliye Müthiş Haber! Kurban Bayramı Öncesi Sürpriz Karar Açıklandı

Emeklilere bayram öncesi müjde: Maaşlar ve ikramiyeler erken ödenecek.

Emekliye Müthiş Haber! Kurban Bayramı Öncesi Sürpriz Karar Açıklandı

Emekli maaşlarına yapılan artışlar ve bayram ikramiyeleriyle ilgili önemli açıklamalar geldi. Kurban Bayramı öncesinde emekli maaşları ve ikramiyelerinin hesaplara yatırılacağı bildirildi.

Seçim sonrası iktidarın vaat ettiği maaş artışları tam anlamıyla gerçekleşmedi. Temmuz ayında maaşlara yüzde 25 enflasyon farkı ekleneceği belirtilmişti, ancak bu artış sadece kök maaşlara yansıdı. En düşük emekli maaşı alan vatandaşların aylıkları aynı kaldı. Yılın ilk ayında yapılan yüzde 49.25'lik zam da en düşük maaşları etkilemedi. Ancak, 7 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşı yüzde 33.34 artışla 10 bin liraya çıkarıldı.

BAYRAM İKRAMİYESİ VE MAAŞ ÖDEMELERİ

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında 16 milyondan fazla emekli, Kurban Bayramı'nda 3 bin TL ikramiye bekliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle emekli sayısı artarak, emekliler Türkiye'nin en büyük sosyal grubu haline geldi. Bu nedenle emeklilere yönelik düzenlemeler yakından takip ediliyor.

emekliye-muthis-haber-kurban-bayrami-oncesi-surpriz-karar-aciklandi-2.jpg

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ MAAŞLAR ERKEN YATIRILACAK

Kurban Bayramı nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK, Haziran ayında emekli maaşlarını erken ödeyecek. Maaşlar, 3 bin TL ikramiye ile birlikte hesaplara geçecek. 16 Haziran'da başlayacak Kurban Bayramı öncesinde emekliler, maaşların erkene alınmasını talep etmişti. SGK, normalde 17-26 Haziran tarihlerinde yapılan maaş ödemelerini öne alarak bu talebi karşılayacak.

ÖDEME TAKVİMİ VE DETAYLAR

Emekli maaşları ve ikramiyeleri bayram öncesinde hesaplara yatırılacak. 2018'den bu yana yılda iki kez verilen bayram ikramiyeleri, bu yıl da Haziran ayının ilk haftasında maaşlarla birlikte ödenecek. En muhtemel ödeme tarihleri 10-14 Haziran olarak belirlendi. Ödemeler, emeklilerin statülerine göre sırasıyla SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensuplarına yapılacak.