Emekliye YENİ DESTEK PAKETİ! 6 Maddelik Destekler Tek Tek Açıklandı

Milyonlarca emekliye yeni destek paketi sürprizi var. Bakan Işıkhan 6 maddelik destekleri tek tek açıkladı…

Emekliye YENİ DESTEK PAKETİ! 6 Maddelik Destekler Tek Tek Açıklandı

Emeklilere refah paketi olarak da duyurulan yeni destek paketinin detayları tek tek belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emekliyi ilgilendiren düzenlemenin tüm ayrıntılarını aktardı. Emekliler, yeni destek paketi sayesinde hem maddi olarak rahatlama imkanı bulacak hem de seyahat etme ve birçok ücretsiz uygulamadan yararlanma şansına sahip olacak nokta emeklilere yeni destek paketi ile ilgili tüm detaylar haberimizde…

EMEKLİ REFAH PAKETİ KAPSAMI

Türkiye'deki 16 milyondan fazla emekli vatandaş hazırlanan yeni refah paketi düzenlemesinin detaylarını merak ediyor. Sosyal Güvenlik müşavirin Emin Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıkladığı yeni destek paketinin ayrıntılarını anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılının başında bu yılın emekliler yılı olacağını söylediğini hatırlatan Yılmaz, bu kapsamda yeni bir destek paketinin duyurulduğunu hatırlattı. Bu destek paketi ile birlikte emeklilere hem ekonomik bir rahatlama sağlanacak hem de daha sosyal bir hayat yaşamalarına olanak tanınacak. Emekliler için hazırlanan Yeni pakette yer alan maddelerde tek tek belli oldu.

ZAM YOK AMA DESTEK VAR

Milyonlarca emekli seçim Öncesinde bir ilave zam beklentisi içindeydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise ne pahasına olursa olsun ekonomiyi daha kötü bir duruma getirmemek için ilave zam yapılmayacağını duyurmuştu. Bunun yerine emekliler için yeni bir destek paketi Hazırlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçen hafta 6 maddeden oluşan yeni destek paketini duyurdu. Şimdi ise bu destek paketi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasına sunulacak ardından da resmi gazetede yayınlanarak yasalaşacak.

EMEKLİ DESTEK PAKETİNDE NELER VAR?

SGK müşaviri Emin Yılmaz emekli destek paketinin 6 maddeden oluştuğunu belirterek bu maddeleri ve detaylarını tek tek açıkladı. Yeni emekli destek paketi ile birlikte emeklilere KYK yurtlarında ücretsiz konaklama, emekli kartı ile fatura desteği ve market alışveriş desteği, ulaşımda indirim, Alo 170 üzerinden danışmanlık hizmeti, Pttcell üzerinden indirimli telefon kullanımı gibi ayrıcalıklar sağlanacak.

EMEKLİ REFAH PAKETİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan emekli refah paketinin yürürlüğe girmesi için geri sayım devam ediyor. Bakan Işıkhan tüm maddeleri tek tek açıklarken artık çalışmalarda sona gelindiğini de duyurdu. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak olan emekli refah paketi Erdoğan'ın imzalaması sonrası resmi gazetede yayınlanacak ve yürürlüğe girecek. Bayram öncesinde bu sürecin tamamlanacağı düşünülüyor.