En düşük emekli maaşına seyyanen zam onaylandı! 7500 TL maaşlar 12.500 TL oluyor

En düşük emekli maaşına seyyanen zam. Son dakika haberine emekliler çok sevinecek.

En düşük emekli maaşına seyyanen zam onaylandı! 7500 TL maaşlar 12.500 TL oluyor

Türkiye'de milyonlarca emekli vatandaş Ocak 2024 maaş zammı için beklenti içinde. Son dakika gelişmeleri de emekliler tarafından yakından takip ediliyor. SSK ve bağ-kur emeklisi için yavaş yavaş zam formülleri netleşmeye başladı. Yılbaşında emekli maaşlarına 2 düzenleme birden yapılacak. Emekliler hem oransal hem de seyyanen zam alacak. Aynı zamanda kök maaş artışı ile birlikte emeklinin bu problemi de çözülmüş olacak. Peki Emekliye ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşına seyyanen zam kaç TL olacak?

Emekli maaşı alanlar için Ocak 2024 zam mı yaklaşıyor. SSK bağ-kur memur emeklisi EYT emeklisi milyonlarca vatandaş zam oranlarını yakından takip ediyor. Elbette uzman tahminleri de emekliler için son derece önemli. Emekli maaşlarına yapılacak artış konusunda ipuçları gelmeye başladı. Emeklinin yüzünü güldürecek rakamlar konuşuluyor. Özellikle en düşük emekli maaşına seyyanen zam haberleri herkesi sevinçten havalara uçuracak. Peki Emekliye ne kadar zam yapılacak? Emekli maaşlarına seyyanen zam kaç TL olacak? 2023 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

emekli-zammi-1.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA 5.000 TL SEYYANEN ZAM

Ocak 2024 emekli maaş zammı gündemin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Özellikle SSK ve bağ-kur emeklisi ocakta yapılacak zamla birlikte Temmuz ayında eksik kalan zamların tamamlanmasını istiyor. Hükümet yılbaşında emekli maaşlarına 2 düzenleme ile birlikte artış yapmayı planlıyor. Bu artışlardan biri seyyanen zam olarak en düşük emekli maaşına yansıyacak. Uzmanlara göre hükümetin planladığı seyyanen zam ise 5.000 TL oldu. Yani Ocak ayında 7.500 TL olan en düşük emekli maaşına 5.000 liralık bir artış planlanıyor.

Bu durumda en düşük emekli maaşı 7500 TL'den 12.500 TL'ye yükselecek. Emekliler de hükümetin bu yaklaşımını son derece sıcak karşıladı. Böylece Temmuz ayında emekli maaşlarına Düşük yapılan zamlar telafi edilmiş olacak.

emekli-zammi-2.jpg

OCAK 2024 ORANSAL ZAMLAR DA NETLEŞİYOR

Emekli maaşlarına 2024 Ocak ayında yapılacak oransal zamlarda yavaş yavaş netleşiyor. Türkiye İstatistik Kurumu Pazartesi günü kritik verileri açıklayacak. Böylece emekli maaşlarına yansıyacak 5 aylık enflasyon zammı oranı netleşmiş olacak. Yıl sonu enflasyon tahminlerinden yola çıkacak olursak, emekli maaşlarına en az %40 oranında bir enflasyon farkı zammı bekleniyor. Ayrıca ek olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı refah paylanmada önemli nokta uzmanlara göre %10-15 aralığında bir refah payı zammı söz konusu olacak.

4 Ocak 2024 tarihinde belli olacak olan 6 aylık enflasyon ve ek refah paiz alımı ile birlikte emekli maaşlarına beklenen toplam artış ise %50'ye yakın oldu. Emekliler de bu rakamlardan son derece memnun. En düşük emekli maaşının 12.500 TL'ye yükseltilmesi ve aynı zamanda oransal olarak da emekli maaşlarına %50 zam yapılması Son derece olumlu karşılandı.