Ev alacaklar telaşlı: Konut kredisi için kamu bankalarına akın ediyorlar! İşte 3 bankanın ödeme tablosu

Kredi almak isteyen bireyler şu anda kamu bankaları tarafından sunulan kredi oranlarını araştırıyor. Özellikle Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın konut kredileri için sunduğu aylık faiz oranları merak edilmeye başlandı. İşte detaylar.

Ev alacaklar telaşlı: Konut kredisi için kamu bankalarına akın ediyorlar! İşte 3 bankanın ödeme tablosu

Son zamanlarda meydana gelen fiyat artışları sebebi ile vatandaşlardan gelen kredi taleplerinde büyük bir artış olmuştur. Ancak bu taleplerin karşılanması giderek daha sorunlu hale gelmiştir. Bireyler çeşitli ihtiyaçları için kredi almak üzere bankalara başvurduklarında fahiş maliyetlerle karşılaşmaktadırlar. Ancak yine de kamu bankalarından en uygun fiyatlı kredileri bulmak mümkün.

Bu nedenle Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın güncel tablolarına bakarak konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi maliyetlerini belirlemek çok önemli. Peki kamu bankaları konut kredisinde ne kadar maliyet çıkarıyor? İşte detaylar.

KONUT KREDİSİNDE KAMU BANKALARI ÖN PLANDA

konut-tasit-gibi-borclara-cumhurbaskanindan-jest-bakin-nasil-olacak-wifa.jpg

Kamu bankaları, uygun faiz oranları ve maliyet avantajları sundukları için kredi arayan bireyler için tercih edilen seçenek olmaya devam etmektedir. Bununla birlikte, kamu bankalarının kredileriyle ilgili tüm maliyetleri her zaman açıklamadıkları da bir soru işareti olarak karşımıza çıkmakta. Bu bankalar zaman zaman belirli sektörleri desteklemek için daha düşük faiz oranlarında kredi fırsatları sunmakta ve bu da bu kampanyalardan yararlanan borçlular için avantajlı olabilmektedir.

Bankacılık piyasasında kredi imkanlarının sıkılaştırıldığına dair söylentiler dolaşmakla birlikte, bu konuda resmi bir açıklama yapılmamıştır. Bununla birlikte, kamu bankalarının kredi başvurularına çeşitli sınırlamalar getirdiği görülmektedir. Ayrıca özel bankalar yüksek maliyetleri nedeniyle genellikle göz ardı edilmektedir. Bu yüzden, kamu bankaları konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi başvurularında artışa tanık olmuştur. İşte 3 kamu bankasının konut kredisi faizleri:

3 KAMU BANKASININDA KONUT KREDİSİ ORANLARI

Halkbank Konut Kredisi

Kredi Tutarı: 1.000.000 lira

Vade Süresi: 120 Ay

Aylık Faiz: Yüzde 2,99

Aylık Taksit: 30.797 lira

Vakıfbank Konut Kredisi

Kredi Tutarı: 1.000.000 lira

Vade Süresi: 120 Ay

Aylık Faiz: Yüzde 2,99

Aylık Taksit: 30.797 lira

Ziraat Bankası Konut Kredisi

Kredi Tutarı: 1.000.000 lira

Vade Süresi: 120 Ay

Aylık Faiz: Yüzde 3,09

Aylık Taksit: 31.722 lira