Ev sahibi ve kiracıların cebini yakacak rekor zam: O ödeme emekli maaşına eşitlendi! Artık yüzde 300 zamlı olarak…

Akaryakıt zammından doğrudan etkilenen taşınma bedeli Eylül ayı itibariyle yüzde 300 zamlandı. Kiracıları kara kara düşündüren bu gelişme farklı bir eve taşınmaktan vazgeçen kiracı ile ev sahibi arasında sorunları gün yüzüne çıkardı.

Ev sahibi ve kiracıların cebini yakacak rekor zam: O ödeme emekli maaşına eşitlendi! Artık yüzde 300 zamlı olarak…

Okulların açıldığı bu dönemde üniversiteli öğrencilerin taşınma telaşının başlaması ile birlikte taşınma masrafları yeniden gündeme geldi. Sektör sektör yayılan zam dalgası özellikle akaryakıt cephesinde büyük farkları ortaya çıkardı. Benzin ve motorinin litresi 40 TL'ye yaklaştı. İl içi ve iller arası taşımacılık bedeli yeniden artış yaşadı. Farklı bir bölgede kiralık ev bulan ya da ev sahibi tarafından zorunlu çıkarılan kişiler kara kara düşünmeye başladı.

KISA MESAFE TAŞINMA BEDELİ KAÇ TL OLDU?

hesaplara-bugun-yatiyor-en-az-3200-tl-en-cok-bakin-ne-kadar-f4zt.webp

Farklı bir eve taşınmak isteyen ve eşyasını taşıyabilmek için asansörlü taşımacılık hizmetinden faydalanmak isteyen bir kişinin ödeyeceği oran artık en düşük emekli maaşına eşitlendi. Ev sahibi ve kiracılar için istisna olmaksızın rekor seviyede zamlanan taşıma gideri %300'e ulaştı. Akaryakıt fiyatlarında uygulanan zamların etkisi bu fiyatların artışını tetikledi. Yeni dönemde nakliye şirketleri ile anlaşacak bir ev sahibi en az 7.500 TL ödemek zorunda kalacak.

KİRACILAR TAŞINMAKTAN VAZGEÇMEYE BAŞLADI!

Farklı bir eve taşınmak zorunda kalan kiracı en az 7.500 TL taşınma bedeli dışında taşındığı evin peşin kirası, depozito ödemeleri ile birlikte altından kalkamayacağı rakamlarla karşılaşıyor. Pek çok kiracı artık çareyi kamyon tutarak eşyasını taşımada buluyor. Bazı kiracılar ise yakınlarından, akrabalarından yardım istiyor.

EV SAHİPLERİ VE KİRACILARIN YENİ SORUNU!

İller arası taşımacılığın bedeli daha çok artarken il içerisinde dahi taşınmak için nakliye ile anlaşan bir kişi artık 7.500 TL ödeme huzurunda kalıyor. Bu durumda yıllardır kaldığı evi terk etmekten vazgeçen kiracılar ile ev sahipleri arasında aşılamaz problemler oluşmaya başlıyor.