FED kararı öncesi açıkladılar: Kuyumculardan yatırımcıları hareketlendiren uyarı! O tarihte gram altın 2.100 lira olacak

Altın fiyatları için kritik bir haftaya girerken kuyumculardan gelen bir uyarı altın yatırımcılarının dikkatini çekti. Peki altının gram fiyatı ne olacak ve yatırımcılar ne yapmalı? İşte soruların cevapları.

FED kararı öncesi açıkladılar: Kuyumculardan yatırımcıları hareketlendiren uyarı! O tarihte gram altın 2.100 lira olacak

Altın piyasası şu anda çok önemli bir dönemeçten geçiyor. Geçtiğimiz iki yıl boyunca altın fiyatları büyük ölçüde ABD Merkez Bankası'ndan (FED) etkilendi. FED faiz oranlarını artırdıkça doların değeri artıyor ve bu da altının cazibesini kaybetmesine neden oluyor. Ayrıca, ABD 10 yıllık tahvil faizleri yükseldiğinde altın fiyatları daha da baskı altına giriyor. Altın fiyatlarını yükseltme çabalarına rağmen, önemli çıkışlar herhangi bir önemli kazanımı engelledi

Ancak ufukta bir umut ışığı var. FED faiz artırımlarının sonuna yaklaşıyor ve bu da altın piyasası için potansiyel olarak olumlu haberler getirebilir. Yatırımcılar, FED'in duruşunda bir değişiklik olduğuna dair herhangi bir göstergeyi hevesle bekliyor. işte son gelişmeler.

FED FAİZ KARARI ALTINI NASIL ETKİLEYECEK?

16790163-1200x675.webp

Federal Rezerv'in yaklaşan faiz oranı kararı belirsizliğini koruyor, ancak bu hafta açıklanması planlanıyor. Merakla beklenen ve Çarşamba günü açıklanacak olan bu kararın altın fiyatları üzerinde önemli bir etkisi olacağı şüphesiz. Piyasadaki hakim görüş Fed'in faiz oranlarını artırmaktan kaçınacağı yönünde olsa da, artan enflasyonist baskılar öngörülemezlik unsurunu da beraberinde getiriyor. Fed'in faiz oranlarını artırmaya karar vermesi durumunda, altın fiyatlarında aşağı yönlü bir seyre tanık olmamız muhtemeldir.

GRAM ALTIN İÇİN ÖNEMLİ TAHMİN

Gram altın, Türkiye'de en yakından takip edilen altın türü olmaya devam ediyor. Altın alımlarından kazanç elde etmek isteyen yatırımcılar, gram altın almanın değerinin farkındadır. Altın piyasasının en önde gelen otoriteleri olarak kabul edilen kuyumcular değerli bilgiler sunmaktadır. Kapalıçarşı'nın önde gelen kuyumcularından Berat Destan değerlendirmelerini paylaştı:

“Gram altının fiyatı konusunda beklentilerimiz yüksek. Şu anda 1.710 TL'den satıyoruz ki bu oldukça düşük bir rakam. Ekim ayı sonuna kadar fiyatın 1.850 TL'ye ulaşmasını bekliyoruz. Yılsonuna kadar ise gram altın fiyatının 2.100 TL'ye yükselmesini bekliyoruz. Kârını maksimize etmek isteyen bireyler vakit kaybetmeden altına yatırım yapmayı düşünmelidir. Üç aylık dönemde yaklaşık 400 TL'lik bir artış öngörüyoruz.” dedi.