Herkes Emekliye Ek Zam Konuşurken Asgari Ücrete Ara Zam Bombası Patladı!

Yaklaşan yerel seçimler öncesi herkes emekliye ek zam bekliyor. Ancak Şeref Oğuz asgari ücrete zam bombasını patlattı. Peki asgari ücrete bir zam daha gelecek mi? Asgari ücrete ara zam var mı?

Herkes Emekliye Ek Zam Konuşurken Asgari Ücrete Ara Zam Bombası Patladı!

Emekliye ek zam iddiaları son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Ünlü ekonomistler ve Sosyal Güvenlik uzmanları, hükümetin seçim öncesi yeni bir zam hazırlığı yaptığını iddia ediyor. Bu defa emekliye değil asgari ücretliye zam iddiası gündemde. Dr Şeref Oğuz, Enflasyonun Mayıs ayında zirveye çıkacağını belirterek asgari ücrete yeni bir zam geleceğini öne sürdü. Peki asgari ücrete ara zam gelecek mi? Asgari ücret zammı olacak mı? İşte asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri…

Ankara kulislerinde son günlerde emekliye zam iddiaları iyiden iyiye ayyuka çıkmıştı. Emekli maaşlarına seçim öncesi yeni bir ek zam yapılacağı konuşuluyordu. Ancak deneyimli Ekonomist Şeref Oğuz bu defa asgari ücretliler için sürpriz bir açıklama yaptı. Mayıs ayında Enflasyonun zirveye ulaşacağını belirten Şeref Oğuz, Merkez Bankası raporunda da bunu görmenin mümkün olduğunu söyledi. Bu sebeple de asgari ücretle çalışanlara zam zorunluluğunun ortaya çıkacağını iddia etti. Şeref Oğuz, asgari ücrete ara zam için tarih de verdi.

KOMİSYON HAZİRAN AYINDA YENİDEN TOPLANACAK

Merkez Bankası tarafından hazırlanan raporda Mayıs ayında Enflasyonun zirveye ulaşacağını belirten ekonomist Şeref Oğuz, bu durumda da asgari ücrete zam zorunluluğu olacağını söyledi. Özellikle Haziran ayında asgari ücret tespit komisyonunun bir kez daha toplanacağını belirten Oğuz, bölgesel asgari ücret uygulaması üzerinde de durulduğunu dile getirdi.

Bu defa sadece işçi kesiminin değil işverenlerin de asgari ücret zammına sıcak baktığını belirten Şeref Oğuz, Büyük şehirlerde asgari ücretle çalışacak işçi bulmanın zor olduğunu bu nedenle de zam gelmesinin yerinde olacağını ifade etti.

asgari-ucrete-ara-zam-1.jpg

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM NE ZAMAN GELECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari ücret zammı ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada bu yıl bir kez asgari ücret zammı olacağını söylemişti. Asgari ücrete yılbaşında yeni zam yapıldı ve 17.002 TL'ye yükseltildi. Ancak ekonomist Şeref Oğuz, Mayıs ayında Türkiye'deki Enflasyonun rekor seviyeye ulaşacağını söyledi. Bu durumda da asgari ücrete yeni bir zam zorunluluğu olacağını belirten Oğuz, Asgari ücretin yeniden düzenlenmesi için işveren taraflarından da talep olduğunu dile getirdi.

Şeref Oğuz'un iddialarına göre asgari ücret zammı için Haziran ayında komisyon bir kez daha toplanacak. Toplantıda yeni asgari ücretin belirlenmesi için değerlendirmeler yapılacak. Anlaşmanın sağlanması durumunda ise asgari ücret bir kez daha arttırılacak. Yani 2024 haziran temmuz aylarında asgari ücrete yeni bir ara zam yapılması bekleniyor.