Hükümet en düşük emekli maaşı sorununu KÖKTEN ÇÖZECEK! Yeni maaşlar dudak uçuklattı

Son dakika haberine göre hükümet en düşük emekli maaşına okkalı zam hazırlığı içinde. Yeni en düşük emekli maaşı dudak uçuklattı.

Hükümet en düşük emekli maaşı sorununu KÖKTEN ÇÖZECEK! Yeni maaşlar dudak uçuklattı

Son dakika haberine göre en düşük emekli maaşı zammı için hazırlıklar başladı. Yaklaşık 6 milyon vatandaşı ilgilendiren kök maaş sorununun çözümü için Cumhurbaşkanı talimatı ile düğmeye basıldı. Milyonlarca emekliye müjde yılbaşından önce gelecek. Yeni yıl itibarıyla birlikte artık kök maaş sorunu kökten çözülecek. Peki en düşük emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Emekliye Ocak 2024 zammı kaç TL olacak?

En düşük emekli maaşı zammı son dakika gelişmeleri milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Emekliler yılbaşında yapılacak olan maaş zamları için araştırma yapmaya şimdiden başladı. Milyonlarca emekli özellikle kök maaş sorununun çözülmesini talep ediyor. Çünkü Temmuz ayında yapılan maaş zammının Kürt maaş üzerinden yapılması çok sayıda emekli vatandaşı mağdur etmişti. Peki en düşük emekli maaşına ne kadar zam gelecek soru işareti yılbaşında kök maaş zammı olacak mı? İşte en düşük emekli maaşı zammı son dakika gelişmeleri…

en-dusuk-emekli-maasi-zammi-1.jpg

EMEKLİLER YENİ YILDA BAYRAM EDECEK

Milyonlarca emeklinin gündeminde 2024 Ocak zammı var. Temmuz ayında yapılan zam oranlarından istediğini alamayan emekliler gözünü yılbaşına çevirdi. Yılbaşında yapılacak olan maaş zammı yavaş yavaş netleşmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bu konuda yaptığı açıklama ile birlikte ilk ipucunu da vermişti. A Ocak 2024 emekli maaş zammı %50'ye yakın olacak. Memur maaş zammı ve emekli maaş zammının birbiriyle denk olacağı tahmin ediliyor. Çünkü Temmuz ayında emekliye yapılan zam oranları çok düşük kalmış memur maaş zammına yapılan yüksek RAM nedeniyle emekliler yoğun bir tepki göstermişti. Yılbaşında bu problemin ortadan kalkması için hükümet yoğun bir çalışma temposu içine girdi.

YENİ EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli maaşı zammı 2024 ise en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Çünkü Temmuz ayında en düşük emekli maaşında hiçbir değişiklik yaşanmadı. Yapılan oransal zam kök maaş üzerinden uygulandığı için en düşük emekli maaşı yine 7.500 TL olarak kaldı. O nedenle Şimdi milyonlarca emekli vatandaş Ocak ayında seyyanen zam beklentisi içine girdi.

En düşük emekli maaşının arttırılması ve kök maaşı sorununun çözülmesi için seyyanen zam beklentisi oluşurken hükümetin de bu teklife sıcak baktığı konuşuluyor.

en-dusuk-emekli-maasi-zammi-2.jpg

OCAK 2024 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI SON DAKİKA

2024 Ocak en düşük emekli maaşı zammı son dakika haberi de geldi. Gelen yeni bilgilere göre ocakta en düşük emekli maaşına 3000 ile 4000 TL arasında bir artış yapılacak. Yapılacak olan bu düzenleme ile birlikte yeni en düşük emekli maaşının 11.500 TL ile 12.500 TL arasında değişeceğini tahmin ediliyor. Elbette Türkiye İstatistik kurumundan açıklanan enflasyon verileri de bu konuda son derece belirleyici olacak. O nedenle emeklilerin maaş zammını öğrenmek için bir süre daha beklemesi gerekecek. Fakat uzmanlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklinin refah düzeyinin arttırılması için en düşük emekli maaşının 12.500 TL olmasına sıcak bakıyor.