İhtiyaç sahibi ailelere bayram öncesi 15.000 TL devlet desteği! Bakanlık onayladı

Kurban Bayramı yaklaşırken dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere de destek ödemesi sürprizi geldi. Bakanlık onayladı, PTT'den 15.000 TL'lik nakit destek verilecek.

İhtiyaç sahibi ailelere bayram öncesi 15.000 TL devlet desteği! Bakanlık onayladı

Kurban Bayramı, hem bayram alışverişi hem de kurbanlık alışverişi nedeniyle oldukça masraflı bir bayram oluyor. Zaten Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik kriz vatandaşa zor günler yaşatırken bir de üstüne Bayram masraflarının eklenmesi iyiden iyiye geçim sıkıntısına sebep oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ihtiyaç sahibi aileler için devreye girdi. Bakanlık onayladı, Dar gelirli ailelere 15.000 TL'lik nakit destek ödemesi verilecek.

BAYRAM ÖNCESİ VATANDAŞA BÜYÜK DESTEK

Kurban bayramına doğru adım adım ilerlerken ihtiyaç sahibi aileler için bakanlıktan büyük bir destek sürprizi geldi. Uzun süreden beri devam eden aile yardımına başvuru yapanlar kurban bayramından hemen önce ödeme almaya hak kazanacak. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere ödenen aile yardımı yaklaşık 2 yıldır devam ediyor ve bu yıl Temmuz ayında sona erecek. Aile yardımı ödemesinden yararlanmak isteyenlerin geç kalmadan başvuru işlemlerini yapmaları gerekiyor. Çünkü 30 Mayıs'ta başvurular tamamlanacak. Aile yardımı Haziran ayında bayramın hemen öncesinde hesaplara geçecek.

htiyac-sahibi-ailelere-bayram-oncesi-15-000-tl-devlet-destegi-bakanlik-onayladi-1.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardım ödemelerinden yararlanmak için başvuru şartları zaten uzun süreden beri biliniyor. En önemli şart hane içindeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması. Milyonlarca hane şu anda gelir kriterinin altında yaşıyor. Öyle ki aile Bakanlığı'nın verdiği aile yardımı ödemesinden yararlanan kişi sayısı 4 milyon haneyi buldu. Hala başvurular kabul edilmeye devam ediyor ve bayram öncesi de ödemeler hesaplara yatıyor.

PTT'DEN VE IBAN'DAN ÖDEME YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ödemeleri genellikle PTT aracılığı ile ya da Ziraat Bankası IBAN numarası üzerinden yapılıyor. Başvuru yaptığınız sırada Ödemeyi nasıl talep ettiğinize bağlı olarak ödemelerin yöntemi değişiklik gösteriyor. Bakanlık tarafından verilecek sosyal yardımların başvuru işlemleri e-devlet üzerinden ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılabiliyor. Başvuru yapmak isteyenler son tarihi olan 31 mayısa kadar belirtilen başvuru kanalları aracılığıyla T.C kimlik numaraları üzerinden işlem yapabilir.