İslam Memiş’ten fırsat açıklaması: Gram altında 2.500 lira için tarih verdi! Bunu kaçıran çok üzülecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, geçtiğimiz günlerde gram altınla ilgili heyecan verici bir açıklama yaptı. Bu açıklama altın yatırımcıları için yeni bir dönemin başlangıcına işaret ederken, altın piyasasında tarihi günler hızla yaklaşıyor.

İslam Memiş’ten fırsat açıklaması: Gram altında 2.500 lira için tarih verdi! Bunu kaçıran çok üzülecek

Potansiyel gram altın alıcılarına yönelik bir açıklama yapan İslam Memiş, kaçırılmayacak bir fırsattan söz etti. Son dönemin önemini vurguladı ve bireyleri tereddüt etmeden bu şansı yakalamaya çağırdı. Şimdi ayrıntılara girelim.

Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini 22 yılın en yüksek seviyesinde tutmaya karar vererek altın fiyatlarında dalgalanmalara yol açmıştı. Eş zamanlı olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını açıkladı ve faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 25'ten yüzde 30'a yükseltti. Bu gelişmelerin ardından altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarına ilişkin önemli yorum ve analizlerde bulundu. Memiş, dar bir olasılık yelpazesinin varlığına dikkat çekerek bu fırsatların kaçırılmaması konusunda uyarıda bulundu. İşte detaylar.

FİYAT FARKLILIKLARINA DİKKAT

180339.jpg

Düşüşlerin uzun süreli olmayacağını belirterek, Ekim ayı itibariyle Ons altında 1950-1960 dolar seviyesine ulaşana kadar toparlanmanın süreceği teminatını veren İslam Memiş, gram konusunda ekran ile piyasa arasındaki eşitsizliğe dikkat çekerek, "Resmi kura aldanıp alım yapmaktan kaçınanlar kadar, fiyatın düşük olduğunu iddia edenler de serbest piyasalarda 1710 TL seviyesinin altında gram altın bulunmadığını göz önünde bulundurmalıdır. Bu farkı kabul etmeleri çok önemlidir." dedi.

SON FIRSATI KAÇIRMAYIN

İslam Memiş, gram altının yatırımcılar için kazançlı bir fırsat sağlayacağını öngörüyor ve yıl sonu için bir tahmini var. Kişisel Youtube kanalında gram altının ekran fiyatı ile piyasa fiyatı arasındaki eşitsizliğe dikkat çekiyor.

“Son olarak gramın ekranlarda fiyatı 1.677 TL’yi gösteriyor ama serbest piyasalarda gram altın 1.710-1.715 TL arasında değişerek 1.700 TL sınırının üstünde kalmış durumda.” diyen Memiş, “Fiyat 1700-1720 lira arasında dalgalanmaya devam ediyor ki bu da gram altın almakla ilgilenenler için avantajlı bir durum. Yukarı yönlü hareketlerin devam etmesi beklendiğinden bu fırsatları kaçırmamak çok önemli.” şeklinde konuşuyor. Memiş, gram altının 2024 ortalarında 2.500 TL'ye ulaşacağını öngörüyor.