İşletme sahiplerine kemer sıktıracak zam haberi geldi! Elektriğe yüzde 20 zam geldi!

EPDK genel kurulu Eylül ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında alınan ilk karar sanayi ve ticarethane aboneleri için geçerli olacak %20 zam oldu. Mesken abonelerine elektrik zammı geldi mi? İşte konuyla ilgili merak edilen o detay…

İşletme sahiplerine kemer sıktıracak zam haberi geldi! Elektriğe yüzde 20 zam geldi!

Piyasada başlayan zam dalgası bu kez fatura giderlerini vurdu. Yeni ayla beraber başlayacak elektrik zammı resmen onaylandı. Ticarethaneler ve mesken aboneleri bu zamdan nasıl etkilenecek? Geçtiğimiz yıl uygulanan elektrik zammı sonrası bu yıl indirim haberi gelmişti. EPDK olan toplantısında son olarak tüm grupları için fiyatların sabit kalması konusunda ortak karara varıldı. Aradan geçen ayların üzerine bu kez yeni bir zam haberi gündeme getirildi.

EPDK toplantısı sonrası işletmeler için 1 Ekim tarihinden itibaren geçerli yüzde 20 elektrik zammı uygulanmasına karar verildi. Bu zam konutlar içinde geçerli miydi?

KONUT ABONELERİ İÇİN ELEKTRİK ZAMMI VAR MI?

elektrige-yuzde-15-zam-geldi-893799-5.jpg

EPDK’nın bu kararı sektör kaynaklarından aktarılan bilgiye göre yalnızca işletme sahipleri için geçerli olacak. 30 Eylül tarihinde Resmi Gazetede yayınlanacak zam haberi sonrası zamlı tarifeler 1 Ekim itibariyle geçerli olacak.

Elektrik zammı ile ilgili en çok merak edilen konuysa konut aboneleri için zam var mı? sorusuydu. Ekim ayında geçerli olacak yeni tarife zammı yalnızca sanayi ve ticarethane aboneleri için geçerli olacak. Konut aboneleri için zam uygulanmayacak.

ELEKTRİĞE SON ZAM/İNDİRİM NE ZAMAN GELDİ?

Mesken abonelerinin aylık tarife bedeli 100 kwh tüketim için 150 TL olarak faturaya yansımaya devam edecek. Elektriğe son olarak 1 Eylül 2022 tarihinde zam gelmişti. Bu zamla beraber artan fatura bedeli tam 7 ayın sonunda düşürüldü. EPDK 1 Nisan 2023 tarihinde elektrik bedeline %15 indirim uygulama kararı aldı. Bu kararın üzerinden henüz 5 ay geçmişken 1 Ekimde yeniden zamlı tarifeler geçerli olmuş olacak.