Kadınlara DEVLET DESTEĞİ! Bakanlık miktar ve tarihi açıkladı

Kadınlara devletten destek ödemesi. Bayram öncesi yapılacak ek ödemede miktar arttı. İşte Bakanlıktan kadınlara yeni müjdenin detayları…

Kadınlara DEVLET DESTEĞİ! Bakanlık miktar ve tarihi açıkladı

Bayram öncesi kadınlara devlet desteği müjdesi verildi. Bakanlık duyurdu, ödeme miktarı güncellendi. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kadınlar, Mayıs ayı sonuna kadar başvurularını yapmaları halinde devletten ödeme alabilecek. 15 Haziran’da yapıması planlanan ödemeler öne çekilirken, miktarların da artması dikkat çekti. Peki kadınlara devlet desteği şartları neler? Başvurular nasıl ve nereye yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her ay olduğu gibi Mayıs ayında da sosyal yardım ve destek ödemelerini hak sahiplerine ulaştırdı. Milyonlarca vatandaş devletten tamamen karşılıksız ve geri ödemesiz olarak aldıkları yardımları cebine koydu ve şimdiden Haziran ayı ödemelerini beklemeye başladı. Haziran ayı sosyal yardım ödemelerinin tarihi tam da bayram dönemine denk geliyor. O nedenle de sosyal yardım ödemelerinin öne çekilmesi bekleniyor. Bakanlıktan yapılan sosyal yardım ödemelerinde kadınlara ayrı bir yer açıldı. Bayramdan hemen önce de kadınlara devlet desteği sağlanacak. İşte başvuru şartları ve ödeme tarihleri…

KADINLARA 2000 TL DESTEK ÖDEMESİ

Devlet, eşini kaybetmiş ve çocuğu olan kadınlara 2 ayda bir destek ödemesi veriyor. Destek miktarı ise 2000 TL olarak belirlendi. Kadınlar, aranan şartları taşıması durumunda destek ödemesi için başvuru yapabiliyor. Devlet desteği için aranan şartlar arasında çocuk sahibi ve eşini kaybetmiş olmanın yanında aynı zamanda hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3’te 1’inden az olması şartı da aranıyor. Bu şartları sağlayan kadınlar, başvuru işlemlerini tamamlayarak bayram öncesi ödeme alabiliyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ödemelerine başvurular sosyal yardımlaşma vakıflarından yapılabildiği gibi e-devlet üzerinden de yapılabiliyor. Daha hızlı ve kolay başvuru yapmak isteyenler işlemlerini e-devletten TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra dakikalar için tamamlayabilir. Başvuru takip ve onay süreci de yine e-devletten yürütülebilir.