Kredi kartının asgari borcunu ödeyenler dikkat! Katlanarak artan borçlardan kurtaracak bu taktikler hayat kurtarıyor!

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısı o hatayı yapıyor. Kredi kartı asgari ödemesini geciktirmese de dönem borcunu düzenli ödemeyenler her ay borcun birikerek katlanmasına sebep oluyor.

Kredi kartının asgari borcunu ödeyenler dikkat! Katlanarak artan borçlardan kurtaracak bu taktikler hayat kurtarıyor!

Acil nakit ihtiyacını giderebilmek ve taksitli alışveriş fırsatını değerlendirebilmek için kullanılan kredi kartları bir süre sonra kullanıcıyı zor durumda bırakabiliyor. Doğru bütçe planı yapılmadığında ve yanlış oranlarda ödeme sebebiyle kredi kartı borcu hızla katlanarak artıyor.

Her ay asgari ücret ödemesi yapıldığı için aydan aya artan kredi kartı borcunu toplu şekilde yatırmak isteyenler fakat ne yapacağını bilemeyenler için doğru bir bütçe planı hazırlanmayı sağlayacak bazı teknikler bulunuyor.

DOĞRU BİR BÜTÇE PLANI UYGULAYIN!

619cbf77426177225d74afbc.webp

Kredi kartı kullanılırken bilinçli şekilde alışveriş yapmak öneriliyor. Özellikle yapılacak ödemelerin faiz oranları tek tek hesaplanarak hareket edilmesi daha kârlı olabiliyor. Ödeme dönemlerini planlayarak alınan maaş ve giderlerin düşünülerek yapılan hesaplamalar kredi kartı kullanıcısının lehine olabiliyor.

PASİF GELİR KAYNAKLARI OLUŞTURUN!

Harcamalar gelire göre fazlaysa bu durumu avantaja çevirebilecek ek işler ya da pasif gelir kaynakları oluşturulabilir. Kullanılmayan fazladan ürünler evden çıkarılabilir. Farklı yatırım araçları değerlendirilebilir. Yetenek doğrultusunda eğitimler verilebilir.

ACİL İHTİYAÇ LİSTESİ!

Bulunulan ay içinde gelir ve gider dengesi gözetilerek tasarruf yapmak büyük önem taşıyor. Listeleyerek alışverişe çıkmak, ihtiyaç olmayacak ürünleri almaktan kaçınmayı sağlıyor. Temel ihtiyaçlar ilk sırada yer alabilir.

DÜŞÜK FAİZLİ BANKALARA YÖNELİN!

Kredi kartı borcunun birikmesine sebep olan en önemli sebeplerden biri kartın faiz oranındaki yüksek oranıdır. Yüksek faiz borcun giderek artmasına sebep oluyor. Birden çok kredi kartı kullananlar bütçe değerlendirmesi yapmakta sıkıntı çekebiliyor. Kart borçlarının minimuma indirebilmek için kartın faiz oranına düşürmek önemli oluyor.

BORÇLARI TEK BİR HESAPTA TOPLAYIN!

Birden çok bankaya kredi kartı borcu bulunanlar ödeme günü geldiğinde zorluk çekebiliyor ve her farklı banka için ayrı ayrı faiz ödenebiliyor. Borçların tek bir bankada toplanması dağınık ödemelerden kurtardığı gibi borç takibini yapabilmeyi de kolay hale getiriyor.