Kulislerde bomba iddia! Emekliler 29 Ekim’de ne kadar ikramiye alacak? Paralar o tarihlerde yatacak

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği Cumhuriyet Bayramı ikramiyesine ilişkin yeni kulis bilgileri ortaya çıkmaya devam ediyor. İşte konu ile alakalı son gelişmeler.

Kulislerde bomba iddia! Emekliler 29 Ekim’de ne kadar ikramiye alacak? Paralar o tarihlerde yatacak

Temmuz ayında aldıkları yetersiz zamdan haksız bir şekilde etkilenen emekliler için heyecan verici haberler birbiri ardına geldi. Sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla seslerini duyuran emeklilerin durumu gözlerden kaçmıyor. İlk umut ışığı, en düşük emekli maaşının 7.500 TL seviyesinde kalmasına itiraz eden Cumhur İttifakı üyesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi.

Bunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da emeklilerin kaygılarını gideren açıklamalar yaptı. Erdoğan, emeklilerin bu kadar düşük bir miktarla geçimlerini sürdürmelerinin imkânsız olduğunu kabul etti ve emekli maaşlarına ek bir artış yapılacağı sözünü verdi. Emekliler artış için yeni yıla kadar beklemek zorunda kalmayacaklarını, geçici bir artış yapılacağını duyunca rahatladılar. Emekliler bu ara zammı sabırsızlıkla beklerken, Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi söylentileri de ortaya çıktı ve emeklilerin heyecanı daha da arttı.

EMEKLİLER NE KADAR İKRAMİYE ALACAK?

dbrtsmqjtu6jlw3n3ugy-q.webp

Türkiye bu yıl Cumhuriyet Bayramı ile şanlı zaferin 100. yıldönümünü anmaya hazırlanırken, çok sayıda kutlama programı ve özel etkinlik düzenlenmesi planlanıyor. Ancak gündeme beklenmedik bir bomba düştü ve emeklilere 3. bayram ikramiyesi benzeri özel bir para ödülü verileceği iddia edildi. Hükümete yakınlığıyla bilinen ünlü gazeteci Cem Küçük'ün Ankara'dan aktardığı bilgilere göre, Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılı dolayısıyla emeklilere ek ikramiye verilecek. Başlangıçta 2.000 TL olarak açıklanan miktar daha sonra 5.000 TL'ye çıkarıldı.

Bu beklenmedik gelişme hem emeklilerde hem de kamuoyunda heyecan ve beklenti yarattı. Bu önemli günde böylesine bir ikramiye alma ihtimali, yaklaşan kutlamalara ekstra bir neşe ve önem kattı.

TARİHLER BELLİ OLMAYA BAŞLIYOR

Bu iddiaların ortaya atılmasında hükümete yakın gazetecilerin yer alması doğruluk beklentilerini artırsa da, ödemenin kesin tarihi, miktarı veya yöntemine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak 29 Ekim'in bu yıl Pazar gününe denk geldiği göz önünde bulundurulduğunda, olası bir ödemenin 23 Ekim ile 27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşebileceği tahmin ediliyor.